Dingseshowet er i gang

Dingseshowet er i gang

BARCELONA: Mobile World Congress er absolutt mer enn et sted for lansering av mobil moro, men la oss starte med noen nye dingser.

Tidligere 3GSM World Congress var dresskledte menns grå forum for diskusjon av protokoller, tjenester og fordelingsmekanismer for penger i mobilbransjen. Nå heter det Mobile World Congress og handler enda mer om fordeling av penger, trafikk, brukere og nye forretningsmodeller. Men det er også blitt en lanseringsarena for nye dingser og tjenester.

Ved åpningen av årets konferanse i Barcelona 11. februar, er det ikke de store bombene innen mobilitet som går av. Kamera i mobiltelefonen er allerede funnet opp, musikkspilleren likeså. Det kan være at det ikke er mer å finne på. Men som alltid når noen hevder at historien har nådd sitt endepunkt, så dukker det noe nytt opp allikevel.

Som at du kan få en egen håndkontroll til spill på mobilen. Ingen revolusjon kanskje, men du slipper å tape for utenomjordinger fordi knappene på mobilen din ikke er egnet til spill.

Zeemote er en håndkontroller som er forbundet til mobilen eller spillkonsollet via Bluetooth, og som ikke vil koste mer enn 250-300 kroner når den kommer i salg. Og den funker som fy.

Bluetooth holder koken og har tatt opp i seg flere radioteknologier. Nokia Wibree, som mange trodde skulle bli en konkurrent, er i stedet med på laget. I neste versjon vil Bluetooth også kunne bruke radioen til WiFi-enheter. Det vil si at du får Blutetooth-funksjonalitet over trådløst nett uten å kjenne til SSID, WPA- eller WEP-nøkler og slikt. Er du som de fleste, bruker du «0000» som kode når du kobler Bluetooth-enheter mot hverandre.

Poenget med koden er jo at de to enhetene skal «stole» på hverandre. Det kan du nå gjøre ved å holde dem inntil hverandre slik som telefonen her holdes mot bilderammen.

LES OGSÅ: Sony Ericsson med Windows Mobile

Les om:

Mobilitet