FANGER: Politiet i Tokyo setter inn droner med nett for å stanse ulovlige eller mistenkelige droner.

FANGER: Politiet i Tokyo setter inn droner med nett for å stanse ulovlige eller mistenkelige droner.

Droner mot droner i Tokyo

Politiet i Tokyo har kommet opp med nye idéer til å beskytte myndigheter og offentligheten mot ulovlige eller mistenkelige droner.

I april landet en drone med en mindre mengde radioaktivt materiale på taket til den japanske statsministerens kontor. Ingen ble skadet og en mann ble arrestert for hendelsen. Men episoden har ført til at politiet i Tokyo har kommet opp med nye idéer til å beskytte myndigheter og offentligheten mot ulovlige eller mistenkelige droner.

Politiet vil bruke droner til å overvåke bygninger og steder mot eventuelle flyvende trusler. Om en person styrer en drone i retning av et område med forbud mot det, vil det først bli gitt en advarsel over høyttalere på bakken. Om det ikke fører til at den som styrer dronen flyr den vekk, vil politidroner om nødvendig fange den opp med et nett.

I Japan er det ulovlig å føre droner over områder som veier, kraftstasjoner og enkelte offentlige bygg. Det heller ikke tillatt å fly høyere enn 150 meter. I byer som Tokyo og Osaka er droner ikke tillatt i parker.

Den japanske nettsiden Jijicom har lagt ut denne videoen av Tokyos dronefanger.

Les om:

Mobilitet