Dropper summetonen i Mumbai

Dropper summetonen i Mumbai

Nesten to millioner kunder av Telenor i Mumbai rammes av dom i indisk høyesterett.

Telenor i India fikk ikke lov til å drive midlertidig i metropolen Mumbai fram til neste mobilfrekvensauksjon i mars. Dermed legger selskapet ned virksomheten i en av de viktigste byene på subkontinentet.

Det er Reuters som melder dette.

Rettstengning

Ansatte hos Telenor India vil miste jobben eller blir omplassert.

- Uheldigvis har vi ikke noe annet valg enn å følge beslutningen fra retten og legge ned mobilnettet omgående, sier Sigve Brekke, India-sjef i Telenor til nyhetsbyrået.

Dommen slår fast de operatørene som ikke vant noen nye frekvenser i lisensauksjonen i høst, ikke får drive midlertidig til neste runde med frekvenssalg i mars. Telenor vant bare seks av de frekvensene de allerede opererte etter nullstillingen av lisenser i fjor.

Dermed mister Telenor de opparbeidete kundene i byen uansett hva de gjør. Derfor valgte de heller å legge ned hele virksomheten.

Selskapet satser på at roaming-avtaler med partnere vil sørge for at kunder i de områdene Telenor har og vil skaffe seg frekvens vil kunne bruke mobilen sin om de reiser inn til Mumbai. Utstyr brukt i mobilnettverket i Mumbai vil bli forsøkt gjenbrukt i de nye frekvensområdene.

Taper kompetanse og viktig marked

Telenor er nøktern i kommentarene til tapet av storbyen.

- Nå omplasserer vi de ansatte så godt vi kan, men innser at vår organiasjon der nede mister mange ansatte, sier kommunikasjonsdirektør Tor Odland I Telenor til Dagens Næringsliv.

Dette er tap av et marked som svir. Mumbai er Indias mest folkerike by med 19 millioner innbyggere, med en levestandard som ligger over landet for øvrig. I tillegg til Bollywood er byen finanshovedstaden til verdens nest mest folkerike land - om man holder Facebook utenfor.

Les om: