Eldre iPhone-er ute i kulda

Eldre iPhone-er ute i kulda

- Glem iOS 5 om du har iPhone 3GS!

Neste versjon av iOS vil ikke støtte iPhone 3GS, ifølge redaktør hos MobileReview.com, Eldar Murtazin.

I en melding på Twitter skriver han at den snart to år gamle modellen ikke vil kunne oppgraderes til iOS 5, men at iPhone 4 vil det. Noen flere detaljer har han ikke, skriver IDGs nyhetstjeneste.

At nye versjoner av iOS støtter eldre iPhone-modeller er ikke nytt. iOS 4.3 fungerer for eksempel ikke med iPhone 3G fra 2008. Mest sannsynlig skyldes utfasingen for gammel (og dårlig) maskinvare, noe som fører til at operativsystemet ikke vil fungere optimalt. Da iOS 4.0 ble lansert i fjor var også noen funksjoner utelatt på visse iPhone-modeller.

Hvorvidt påstanden stemmer gjenstår å se, men antagelig vil vi få vite "alt" på Worldwide Developer Conferencec (WWDC) i begynnelsen av juni. Da vil kanskje/antagelig betaversjoner av iOS 5 slippes for utviklere, med en ferdig lansering planlagt for høsten, sammen med nestegenerasjons iPhone. .

I forrige måned begynte Apple å teste iOS 5 internt. På ryktebørsen snakkes det om at operativsystemet vil få nye funksjoner for navigering samt en musikklagringstjeneste og muligheter for trådløs synkronisering.

Les om:

Mobilitet