Elending start for Surface

Elending start for Surface

1,5 millioner eksemplarer. Llangt dårligere enn hva analytikerne regnet med.

Salget av Microsofts nye Surface står ikke i forhold til forventningene, skal vi tro kilder med kjennskap til saken ifølge Bloomberg.

Så langt har selskapet solgt om lag 1,5 millioner eksemplarer av det nye brettet som ble lansert i fjor høst. Det er langt dårligere enn hva mange hadde sett for seg.

Salget fordeler seg på om lag én million eksemplarer av Surface RT-versjonen og rundt 400 000 eksemplarer av Surface Pro. Det er langt dårligere enn de opprinelige prognosene tilsa, skal vi tro portalen.

Skivebom

Bare i løpet av desember måned regnet analytikerne med at Microsoft skulle selge to eksemplarer av Surface RT. Det viser estimater analytikeren Brent Thill hos UBS har utarbeidet.

Microsoft skal etter hva portalen erfarer ha bestilt mer enn tre millioner eksemplarer av det nye brettet.

Elendig mottakelse

Den svake mottakelsen produktet har fått i markedet slutter seg til utfordringene Microsofts Windows-enhet nå står overfor. Debuten som maskinvareleverandør betinger at man kan vise at man fortjener en plass blant aktørene som i dag dominerer markedet for portable enheter med berøringsskjermer, nemlig Google og Apple.

- Det er temmelig opplagt at ting ikke ser så bra ut ved begynnelsen av året, og i øyeblikket ser det ut til å forverres ytterligere, sier analytiker Alex Guana ved JMP Securities ifølge Bloomberg.

Guana viser til suksessen Microsoft i sin tid hadde med spillkonsollen Xbox, og kan ikke umiddelbart se for seg hvordan selskapet skal klare å gjenta dette med lanseringen av Surface.

51 prosent Apple

Salget av Apples produkter står således i sterk kontrast Microsoft og Surface-produktene. I desember satte man sluttstrek for kvartalet hvor 22,9 millioner eksemplarer av Apple Ipad fant sine nye eiere.

På verdensbasis ble det totalt solgt ikke mindre enn 128,3 millioner brett i fjor, og av dette står altså Apple for 51 prosent, ifølge IDC-tall.

Mobilitet