En fryd for øyet - og øret

En fryd for øyet - og øret

Lekker. Rett og slett lekker. Det er førsteinntrykket av Sony Ericssons W715.

Den nye musikktelefonen W715 lever opp til forventingene rundt walkman-serien. Den er stilig, har det meste av leketøy og er enkel å bruke.

Overraskende god lydkvalitet og nesten 4 gigabyte lagringsplass (cirka 3000 sanger) gjør at nesten er i mål allerede, men Sony Ericsson vil mer. Med enkel sortering etter både sjanger, album, spor og mer til, og artige men også litt nyttige leketøy som for eksempel Track-ID og ikke fullt så nyttige shake-kontroll har telefonen mye å by på. Stereolyden og bassen i øreproppene gjør musikkopplevelsen fantastisk.

Track-id

Track-ID gjør at du kan spille inn en kort snutt av en sang, så søker programmet automatisk opp sangens navn via internett. Track-ID-funksjonen viste seg faktisk å være nyttig å ha, og med en hitrate på 75 prosent, kan man ikke klage. Shake-kontroll funksjonen, som gjør at du kan justere opp og ned volumet eller bytte sang ved hjelp av en enkel håndbevegelse var morsom i starten, men ikke fullt så enkel som produsenten vil ha det til. Unyttig, men morsomt.

Det er enkelt å laste over musikk via Bluetooth, men det kunne gått litt raskere. Derfor følger også programmet Media Manager med på cd. Her kan du laste over alt av bilder, musikk og videoer via kabel i løpet av no time. Det store minuset her er at Media Manager ikke fungerer på noe annet enn Windows, noe som slår negativt ut for alle oss Mac-brukere der ute.

Mange funksjoner

W715 kan andre ting også, som å ta bilder, vise deg veien dit du skal eller bare underholde deg i en kjedelig situasjon. Kameraet med 3.2 megapiksler tar til en viss grad meget gode bilder, selv om mangel på autofokus gjør at du til tider får uskarpe bilder. Men fortsatt bra nok til å bevare dine minner. Enkelt er det også å laste inn bildene på laptopen din slik at du gjør plass til nye.

Bruk penger på en ordentlig gps. Les videre på neste side!

Les om:

Mobilitet