Enda en Apple-seier i Tyskland

Enda en Apple-seier i Tyskland

Tysk rett står fast: Samsung Tab får fortsatt ikke slippe inn i Tyskland.

Resultatet etter en rettshøring i Düsseldorf etter en anke torsdag, ga Apple medhold i at Samsung ikke kan importere sitt Tab 10.1-nettbrett til Tyskland. Grunnen skal være at 10-tommeren til Samsung er for lik 9,7-tommers-nettbrettet til Apple.

Den opprinnelige dommen hadde nesten hele EU som virkefelt, men ble senere endret til bare å gjelde virkeområdet for retten. Men selv om importforbudet ble avgrenset til Tyskland var saken likevel anket. Apple får beholde forbudet inntil en endelig rettsbehandling i midten av september.

Ingen avklaring om påstått juks

Mye av høringen torsdag gikk med til å diskutere om Apple med vilje hadde justert bildene i rettsdokumentene slik at Tab 10.1 så ut som nettbrettet til konkurrenten. Dette har vært hevdet av flere advokater og medier i tiden som har gått siden første rettsrunde. Påstanden har vært rettet mot Apple i både Tyskland og Nederland, melder IDG News Service.

Dette er andre gang på under en uke der Apple får gjennomslag for å forby konkurrenten i markedet. Forrige uke startet med at en domstol i Den Haag forbød smarttelefonen Galaxy importert og solgt i EU. Dette var riktignok ikke på grunn av angivelige likheter, men en patentkonflikt i en app i Android-versjonen Samsung bruker. Dersom versjonen av Android oppdateres, eller den gjeldende app-en byttes, faller importforbudet bort.

Rettskamp mot toppen

Striden mellom gigantene begynner å bli omfattende. I USA, der enhetsleverandører og telefonselskaper står tettere enn i Europa, har Apple nettopp fått gjennomslag telefonselskapet Verizon. Dette innebærer at Samsung Galaxy S II ikke skal selges gjennom deres kanaler.

Det antas at det er to grunner til dette. Den ene er at Verizon har Android-modeller nok. Den andre grunnen skal være at Verizon ikke tør gå glipp av salg av neste versjon av smarttelefonen til Apple, som skal komme i løpet av høsten. Samsung-modellen anses å være en for god konkurrent til denne versjonen. Enklere Android-telefoner fra Samsung vil fortsatt eksistere fra Verizon, forteller en annen melding fra amerikanske PC World.

- Galaxy S II er et kraftfylt alternativ til den kommende iPhone 5. Om kunden legger telefonene ved siden av hverandre, er det rikelige grunner for å vurdere begge på lik basis og velge en uten å gå glipp av stort i forhold til den andre, sier analytiker Ramon Llamas i IDC til Computerworld USA.

Ferske tall fra Gartner viser at markedsandelen mellom merkene er at Samsung er verdens andre største mobilmerke etter Nokia, med Apple stabilt plassert på fjerde plass.

Les om:

Mobilitet