Endelig betal-apps til Android

Endelig betal-apps til Android

Google melder at Norge endelig skal få tilgang til en fullverdig versjon av Android Market.

På mange områder har Android-telefonene utviklet seg til å bli arge konkurrenter av iPhone. Telefonene, i alle fall i vår del av verden, har imidlertid hatt en voldsom ulempe, sett opp mot Apples telefon. Det har nemlig kun vært mulig å laste ned gratis programmer eller demoversjoner av programmer til Android.

Dermed har brukerne gått glipp av mange av de nyttigste og mest avanserte programmene, og måtte ta til takke med lettversjoner og en del annenrangs alternativer.

I en rykende fersk pressemelding gjør Google det klart at denne ulempens tid snart er forbi. Google melder nemlig at Android Market vil støtte betalte applikasjoner for brukere og utviklere i en rekke nye land, blant annet Norge.

Norge er et av 18 nye land som i løpet av de neste to ukene vil gå tilgang til betal-app fra Android Market. I tillegg vil utviklere fra 20 nye land ha muligheten til å selge applikasjoner på Android Market. Ifølge Google innebærer denne utvidelsen av Android Market at det blir flere alternativer for brukerne, som spill-, produktivtets- og sosiale applikasjoner, samt større inntjening for utviklere i flere land.

I løpet av de neste to ukene vil brukere i totalt 32 land kunne kjøpe applikasjoner fra Android Market. Brukere fra de 18 nye landene får nå tilgang til over 80 000 gratis og betalte applikasjoner i Android Market, som de kan laste ned direkte fra en Android-enhet.

Les om:

Mobilitet