Endelig Facebook-integrasjon i iOS?

Endelig Facebook-integrasjon i iOS?

Utviklere har funnet «bevis» i den nyeste betaversjonen av iOS 5.1.

En av de store nyhetene i iOS 5.0 var at operativsystemet hadde innebygd støtte for Twitter.

Det innebærer at apper kan benytte seg av brukerens Twitter-konto uten at brukeren trenger å taste inn innloggingsopplysnigner for hver enkelte app. I tillegg har mange av iOS' innebygde apper fått Twitter-funksjonalitet. Det er for eksempel mulig å laste opp et bilde til Twitter rett fra Bilder-appen. I Safari kan lenker enkelt deles på cirka samme vis.

Twitter-integrasjonen har utvilsomt vært en suksess. Etter at iOS 5.0 ble lansert økte antallet nye kontoer på Twitter med 25 prosent, skriver Macworld Sverige. Nå venter «alle» bare at det samme skal skje med verdens største nettsamfunn, Facebook. Og nye opplysninger fra utviklere som har gransket koden i den tredje betaversjonen av iOS 5.1 viser at det faktisk kan være rett rundt hjørnet.

Ifølge teknologibloggen iMore har nemlig den nyeste betaversjonen støtte for å legge inn sin Facebook-konto i adresseboken. Facebook-integrasjon i iOS var opprinnelig planlagt allerede til versjon 4.0 som kom i 2010, men planene ble lagt på is da Apple og Facebook ikke ble enige om hvordan samarbeidet skulle fungere.

Den tredje betaversjonen av iOS 5.1 ble sluppet for utviklere i forrige uke. Det er ikke kjent når den ferdige versjonen kommer til å bli sluppet, ifølge svenske Macworld. Uansett når det skjer, håper vi at Facebook-støtten er på plass.

Mobilitet