Enklere Android med ekstremoppløsning

Enklere Android med ekstremoppløsning

Med kommende G3 viser LG at de hører hjemme i toppsjiktet av Android-produsenter.

Etter en periode med mange lekkasjer, lanserte LG tirsdag sin nye toppmodell, G3. De mange lekkasjene gjorde at vi visste mye om telefonen på forhånd, men noen hemmeligheter hadde LG likevel på lur.

Fra å ha vært en litt kjedelig produsent, med greie, men aldri veldig spennende Android-telefoner, har LG tatt steget opp i toppklassen med sine siste toppmodeller.

De siste årene har vi fått en spennende Nexus-telefon, utviklet i samarbeid med Google, vi har fått den svært gode G2, og den litt sære G Flex. Nå er det altså duket for årets toppmodell.

Med G3 gjør LG mye likt som konkurrentene, og et par ting litt ekstra heftig. LG G3 er en relativt stor telefon med 5,5-tommers skjerm.

Ekstremoppløsning

Og det er nettopp skjermen som kanskje er det mest imponerende med den nye telefonen, for mens konkurrentene har utstyrt sine telefoner med alt fra fem til seks tommers skjermer med Full HD-oppløsning, altså 1080x1920 piksler, har LG valgt å gi G3 QHD-oppløsning, altså fire ganger vanlig HD-oppløsning. Det gir en oppløsning på 2560x1440 piksler, og en punktetthet på imponerende 538 piksler per tomme.

Hvor mye den ekstra oppløsningen har å si på en, tross alt, så liten skjerm, vet vi ikke før vi selv har testet telefonen. Gitt at det allerede er nær umulig å se pikslene på en seks tommers telefon med Full HD, tror vi den høyere oppløsningn kan være vel så mye for markedsføringens del, som at den har en stor, praktisk bedtydning.

Det blir også spennende å se hva oppløsningen gjør med batteritiden. Tidligere har vi vært meget imponert over hva LG har fått til når det gjelder batteritid, og med et 3 000 mAh-batteri bør den være kurant også på LG G3.

Innvendig skjuler det seg mye av den samme innmaten som i konkurrentenes toppmodeller, som for eksempel Samsung Galaxy S5.

Som konkurrentene

Det vil si at telefonen er utstyrt med Qualcomm Snapdragon 801 og en firekjerneprosessor på hele 2,5 gigahertz. Ryktene ville lenge ha det til at LG G3 ville være utstyrt med neste generasjon Snapdragon, 805, men det viste seg altså ikke å stemme.

LG G3 kommer med enten 16 eller 32 gigabyte lagringsplass, og litt underlig er det at de to modellene har ulik minnemengde. Velger du modellen med 16 gigabyte lagring får du to gigabyte minne, mens G3 med 32 gigabyte lagring får en gigabyte ekstra minne, altå tre gigabyte.

Hvor mye det har å si i praksis er ikke godt å si, men for dem som bruker mange og tunge apper kan den ekstra gigabyten kanskje gi litt bedre flyt i appene. For de aller fleste vil det nok imidlertid ikke gjøre noen videre forskjell.

Kamera med laserfokus

Da vi testet LG G2, var vi for det meste svært godt fornøyd. Ytelsen, skjermen og grensesnittet var helt i toppklasse. Det samme var batteritiden. Løsningen med knapper på baksiden lærte vi oss også fort å like. Vi var imidlertid ikke spesielt fornøyd med kameraet, som rett og slett var ganske dårlig. Det samme gjaldt også for LG G Flex, som var en fin telefon, men med skuffende kamera.

Det kan se ut til at LG har tatt tak i kameraproblematikken. LG G3 er utstyrt med kamerasensor på 13 megapiksler, og selskapet skryter av både optisk bildestabilisering og lynrask, laserbasert autofokus.

Sistnevnte er teknologi som egentlig er utviklet for støvsugerroboter, og måler avstanden til motivet ved hjelp av infrarød laser. Vi får håpe det gir skarpere bilder og raskere autofokus enn tidligere LG-telefoner, og er noe av det vi ser mest frem til å teste på LG G3.

Støtte for LTE (4G), raskeste 3G og trådløstnett helt opp til 802.11 ac er naturlig nok på plass. Det samme er kombinert GPS og Glonass-støtte for navigering og posisjonering.

Ikke overraskende er LG utstyrt med Android 4.4.2 (KitKat). I tillegg har selskapet så klart gjort sine tilpasninger og endringer i operativsystemet og brukergrensensnittet.

Enklere og smarter i bruk

Spesielt sistnevnte har fått seg en kraftig overhaling sammenlignet med tidligere modeller. Da telefonen ble lansert i går, var det med slagordet "Simple is the new smart". Tanken er altså at det skal bli enklere og raskere å bruke operativsystemet.

Ved hjelp av brukerundersøkelser har LG gjort endringer som kundene har etterspurt. Blant endringene er bedre og enklere sikkerhet, forbedret tastatur og noe LG kaller Smart Notice.

Sistnevnte skal fungere litt som en personlig assistent, og gir brukeren forslag til søk og tjenester basert på hvordan du bruker telefonen, hvilke apper du bruker, hva du søker etter og hvor du befinner deg. For eksempel kan telefonen minne deg på å ringe tilbake til en person du ikke svarte tidligere.

Du vil også få forespørsel om å avinstallere apper eller å slette filer du ikke bruker. Telefonen skal, ifølge LG, også kunne følge med på værmeldingen, og minne deg på å ta med en paraply om det er meldt om regn senere på dagen.

Det oppdaterte tastaturet skal analysere hvordan og hva du skriver, og ved hjelp av disse dataene hjelpe deg å skrive raskere og riktigere. Faktisk lover LG at de med det nye tastaturet skal klare å kutte feiltastingsraten med mer enn 75 prosent.

LG G3 vil være tilgjengelig for salg i Norge i løpet av den siste uken i juni, og kommer i sort eller hvitt. veiledende pris for modellen med 16 gigabyte lagring og to gigabyte minne vil være 5 295 kroner, mens toppmodellen med 32 gigabyte lagring og tre gigabyte minne vil ha anbefalt pris på 5 795 kroner.

Les om:

Mobilitet