Ericsson overrasker med knallresultat

Ericsson overrasker med knallresultat

Ericsson-resultatet overgår alle forventninger. - Men ikke bli for begeistret, advarer Ericsson-sjefen.

Ericsson kom med sin kvartalsrapport fire dager før planen, etter sigende for å få en slutt på alle ryktene som hadde begynt å florere, melder It24 i Sverige.

Resultatet var at aksjene suste opp 20 prosent.

Det som fikk aksjefolket til å kjøpe, var tall som overgikk enhver forventning. Tredje kvartal i år hadde Ericsson en omsetning på 49,2 milliarder kroner, opp 13 prosent sammenliknet med i fjor. Overskudd før skatt ble på 4,1 milliarder kroner, noe som er 32 prosent mer enn hva markedet hadde forventet seg.

LES OGSÅ: Vi kjøper færre mobiler

Og alt dette kommer altså midt inne i en finansiell krise.

- Men ikke bli for begeistret, sa likevel direktør Carl-Henric Svanberg i Ericsson.

It24 forteller at han heller vil at markedet skal se på årets første ni måneder for å få et bilde av hvordan ting vil utvikle seg. Kurven er også her oppadgående, men Ericsson mener at markedet vil være temmelig flatt i år.

Ericsson har de siste årene gått gjennom en rekke omstruktureringer, noe som skal ha vært en suksess. Denne prosessen skal nå videreføres.

LES OGSÅ: Sony og Ericsson skilles?

- Det kommer til å påvirke våre konsulenter mer enn våre ansatte, men jeg vil ikke kommentere dette noe mer, sier Svanberg til It24.

Den økonomiske krisen skal ikke ha hatt noen effekt på Ericsson, og Svanberg sier det er "ulogisk å tro at lavkonjukturen vil påvirke oss" . Det som derimot kan ha påvirket Ericsson, i positiv grad, er mobilt bredbånd.

- Det er fascinerende å se hvor fort dette har gått, sier Svanberg, som har jobbet hardt og lenge for å få mobilt bredbånd til å bre om seg.

- Dette skal snart være en standard hos alle pc-fabrikanter! lover han.

LES OGSÅ: Bredbåndsmerker bærbare pc-er

Les om:

Mobilitet