Ericsson vil stoppe Samsung

Ericsson vil stoppe Samsung

Ericsson krever at USA stopper sin import av flere Samsung-smarttelefoner og nettbrett.

Kravet er uttrykt i et brev til den amerikanske Trade Commission, ITC, etter at en patentstrid har blusset opp mellom de to selskapene. Bakgrunnen er at Ericsson nylig har anlagt sak mot Samsung for patentbrudd. Det skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Ericssons krav for importforbud gjelder blant annet Samsung-produkter som Galaxy SIII og Galaxy Note. Ifølge Ericsson bryter importen amerikanske tarifflover, ved at produkter som bryter patenter blir tatt inn i USA og solgt videre.

Ericsson mener at importen er i strid med sine patenter for trådløs kommunikasjon og overføring, inkludert RF-teknologi, radiofrekvens, og standarder innen GSM, GPRS, EDGE, W-DCMA, LTE og 802.11.

Kan føre til import-forbud

Peg O’Laughlin, presseansvarlig ved ITC sier at brevet med kravet nå skal leses gjennom, noe som kan ta opptil 30 dager. Deretter bestemmer ITC om kommisjonen skal gå videre med en nærmere gransking som kan lede til en godkjenning eller et avslag.

- Hvis de importerte produktene anses å bryte tariffloven, kan ITC få til en generell eller en begrenset stopp av alle eller noen av disse produktene, sier hun.

Brevet med kravet kommer som et resultat av at Ericsson ikke har klart å bli enige om en lisensavtale med Samsung.

Mener avgiften har gått opp

Ifølge Ericsson har Samsung blitt bedt om å betale samme avgifter for å bruke Ericssons teknologi, som de andre konkurrentene allerede har betalt.

Samsung forteller at Ericsson har begynt å kreve mye høyere avgifter for samme patentportefølje som tidligere. Samsung planlegger nå å ta i bruk alle tiltak for å beskytte seg mot Ericssons beskyldninger og handlinger.

Ericsson i USA har ikke svart på forespørselen om en kommentar, mens Samsung har ikke villet kommentere saken.