Facebook åpner for gratis ringing

Facebook åpner for gratis ringing

Har begynt å rulle ut funksjonen i USA og Canada.

Facebook har en mobilapp kalt Messenger for iPhone.

Denne brukes til å sende meldinger til andre brukere på nettsamfunnet, men snart vil det bli mulig å gjøre mer enn bare det.

Facebook har nemlig lagt til en ny, kjekk funksjon i Messenger for iPhone for amerikanske brukere, nemlig gratis samtaler.

Nesten helt gratis

Når man åpner Messenger og trykker på en venn, vil man se en ny knapp kalt "Free Call" når man trykker på "i"-knappen øverst i høyre hjørne.

Med denne kan du ringe kontakten, og dersom han eller hun har Messenger-appen installert, vil du kunne prate med personen over det trådløse nettverket eller mobilnettet uten at noen av dine ringeminutter blir oppbrukt.

Helt gratis er det likevel ikke, da det som nevnt fungerer over mobilnettet og da vil bruke opp datatrafikk. Men bruker man funksjonen koblet til trådløst nettverk, vil det altså ikke koste noe.

Hva gjelder samtalekvaliteten skriver the The Verge at den er på nivå med konkurrenter som Viber, Vonage og Skype

Kommer til Norge?

Facebook begynte å rulle ut ringefunksjonen i Canada i begynnelsen av januar, og lovte da at USA snart ville følge etter.

Når vi får tilgang til funksjonen her til lands er ikke godt å si, ettersom Facebook har ikke sagt noe om internasjonal tilgjengelighet.

Det som imidlertid er klart er at teleoperatørene verden over får stadig flere utfordringer med tanke på at stadig mer av mobilbruken flyttes over på databruk.

FaceBook-ringingen skal visstnok ikke kreve noen oppdatering fra App Store, men skal dukke opp automatisk.

Les om:

Mobilitet