Facebook for iPad rett rundt hjørnet

Facebook for iPad rett rundt hjørnet

Facebook slipper den etterlengtede appen i forbindelse med Apples iPhone 5-lansering i neste uke.

iPhone-brukere har hatt tilgang på en offisiell Facebook-app siden App Store åpnet for tre år siden. En egen iPad-app lar imidlertid fortsatt vente på seg, dette til tross for at Apples nettbrett har vært ute i 1,5 år.

Facebook har lovet at en versjon for iPad er på vei, men har ikke sagt noen dato. Mange ventet appen før sommeren, men lanseringen uteble. På forrige ukes f8-konferanse presenterte Facebook heller ingen iPad-nyheter.

En av appens utviklere sa nylig opp jobben sin i protest mot at Facebook har satt appen på hold, til tross for at den er klar, ifølge 9to5mac.

Nye apper, iOS-integrasjon

Nå rapporterer imidlertid teknologibloggen Mashable at Facebook har planer om å slippe iPad-utgaven i forbindelse med at Apple lanserer iPhone 5 og iOS 5 i neste uke. Flere kilder påstår Apple har planer om å holde en pressekonferanse på sitt hovedkvarter i Cupertino den 4. oktober.

Ifølge kildene som Mashable har snakket med, kommer Facebook også til å slippe en oppdatert versjon av appen for iPhone, som kommer til å by på de samme nyhetene som finnes i iPad-versjonen, samt en ny HTML5-basert mobil markedsplass.

I tillegg sies det at Facebook kommer til å bli integrert med iOS 5 på samme måte som Twitter. Facebook skal ha vært integrert i prototyp-versjoner av iOS 4, men en krangel mellom Mark Zuckerberg og Apple satte en stopper for prosjektet.

Om det er noe hold i ryktene gjenstår å se, men for de mange iPad-brukerne der ute ville det vært svært gledelige nyheter.

Les om:

Mobilitet