Facebook lanserer egen meldingsapp

Facebook lanserer egen meldingsapp

Glem sms, her er den nye måten å sende meldinger på.

Facebook har sluppet Messenger for Mobile, en ny meldingsapp for iPhone og Android-telefoner, melder amerikanske Macworld. Appen har som formål å gjøre det enklere for brukere av Facebook å skrive meldinger til venner på nettsamfunnet.

Noen tolker lanseringen som et tegn på at Facebook nå merker presset fra Googles litt over en måned gamle nettsamfunn Google+. Facebook er riktignok både større, mer populært og langt mer innarbeidet, men Googles nettsamfunn har fått gode skussmål, i tillegg til at de har skaffet seg over 25 millioner brukere på under en måned.

Tekst, bilder, kart

Facebook Messenger er en separat app som går rett i konkurranse med Huddle-funksjonen på Google+ som også lar brukere skrive meldinger til hverandre. Huddle-funksjonen finnes imidlertid bare i mobilappen for Google+, ikke i webversjonen.

Messenger-appen lar deg sende meldinger til en eller flere venner, både på Facebook og i kontaktlisten på telefonen. Bilder og stedsinformasjon kan også legges ved i meldingene. Om en mottaker ikke har en smarttelefon, er det fremdeles mulig å motta Messenger-meldinger via tradisjonell sms, såfremt de bekrefter mobilnummeret sitt med Facebook først.

Ifølge Facebook kommer den vanlige Facebook-appen til å få samme funksjonalitet som tilbys i Facebook Messenger etter hvert.

Facebook Messenger er gratis. Android-brukere kan laste ned appen nå fra Android Market. iPhone-versjonen ligger foreløpig bare ute på amerikanske App Store, men dukker forhåpentligvis opp på norske App Store snart. Den fungerer med iPhone, iPod touch og iPad (men den er ikke optimalisert for Apple-nettbrettet) med iOS 4.0 eller senere installert.

iMessage

Meldingsapper til smarttelefonen er allerede populært, særlig blant unge som ønsker å spare penger på å sende sms. Meldingene sendes riktignok over internett, så helt gratis er det ikke. En populær app som funker på tvers av flere plattformer er WhatsApp Messenger.

I løpet av høsten tar også Apple opp konkurransen om mobilmeldinger med sin nye tjeneste iMessage, som gjør det mulig å sende meldinger på tvers av iPhone, iPad og iPod touch-spillere.

Mobilitet