Facebook tar av på mobil

Facebook tar av på mobil

Nå logger hele 150 millioner Facebook-brukere inn via mobilen.

Facebook har over 500 millioner brukere, og de fleste brukerne logger seg i hovedsak på via nettleseren på pc-en. Det siste året har det imidlertid tatt av med bruken fra mobiltelefon.

Fra april i år til nå har veksten i mobile Facebook-brukere være på hele 50 prosent, og totalt er det nå over 150 millioner brukere som logger seg på den sosiale tjenesten via mobiltelefonen. Dermed er mobilen nå den raskest voksende plattformen for bruk av Facebook, ifølge Eric Tseng, sjef for Facebooks mobilsatsing.

- Vi anser mobilen som en nøkkelplattform i tiden som kommer, sier Tseng til PC Worlds internasjonale nyhetsbyrå.

Mye tyder på at Facebook vil nå 600 millioner brukere i løpet av året, noe som i så fall innebærer at omtrent en fjerdedel av brukerne også bruker Facebook på mobiltelefonen. Fremveksten av smarttelefoner, være seg det er iPhone, Android eller Windows Mobile, har gjort det langt enklere å benytte seg av nettjenester på mobiltelefonen. Men selv på enklere telefoner er det nå lagt til rette for blant annet Facebook.

For å gjøre det enda mer interessant å benytte tjenesten fra telefonen din satser selskapet nå på å utvide de mobile tjenestene sine. I løpet av de neste månedene vil Facebook lansere en tilleggstjeneste kalt "social graf". Ved hjelp av denne tjenesten kan du for eksempel se anmeldelser av spisesteder og lignende i området du befinner deg.

Ikke bare i Vesten

Det er ikke bare i vår del av verden Facebook-bruken på mobil bruker. Selskapet anser mobilen som et viktig redskap for å nå nye brukere i utviklingsland og områder hvor det er knapt med pc-er.

- I mange land er mobilen den mest brukte måten for å komme seg på nett for brukerne, og Facebook utvikler tjenester som gjør det enklere for disse brukerne å ta i bruk sosiale nettverk uten en gang å trenge å starte en pc, sier Tseng.

Mobilitet