Facebook-telefoner og nettbrett fra HTC

Facebook-telefoner og nettbrett fra HTC

HTC med skred av nye produkter på årets Mobile World Congress i Barcelona.

Det regnet nye produkter fra HTC på mobilmessen Mobile World Congress. I tillegg til to nye Facebook-telefoner og et nytt nettbrett, annonserte selskapet at de ville slippe oppdateringer til tre eksisterende telefoner.

Flyer

Flyer er HTCs første bidrag i krigen om nettbrettene. Tavle-pc-en kommer med en 7-tommer skjerm, en 1,5 gigahertz Snapdragon-prosessor, 1 gigabyte minne og 32 gigabyte lagringskapasiet. Flyer har kamera både foran og bak, og har støtte for HSPA+ samt Bluetooth og WiFi.

Nettbrettet kommer med Android versjon 2.4 - ikke Android 3.0 som kommer snart. Android 2.4 skal være tilnærmet lik versjon 2.3, også kjent som Gingerbread. På toppen av operativsystemet har HTC lagt brukergrensesnittet Sense.

Hva gjelder programvare kommer Flyer med en app kalt Scribe, som vil gjøre det mulig å ta notater og tegne med en medfølgende trykkfølsom penn. Med HTCs nye HD-filmtjeneste HTC Watch vil det bli mulig å laste ned filmer direkte på enheten.

Pris og tilgjengelighet er ikke kjent.

ChaCha og Salsa

Facebook er i vinden. Nylig ble det kjent at den britiske mobilprodusenten INQ var klar med to Android-baserte telefoner med tett integrasjon mot Facebook. HTC kjører på med samme strategi med sine to nykommere HTC ChaCha og Salsa.

Telefonene er ikke offisielle Facebook-telefoner, men er tett knyttet opp mot nettsamfunnet, både når det gjelder maskinvare og programvare.

Begge har en dedikert knapp som gir tilgang til Facebook-kontoen din på et blunk. For eksempel vil det være mulig å ta et bilde og trykke på Facebook-knappen for å raskt laste det opp til nettsamfunnet. Det samme vil kunne gjøres med annen type informasjon. Statusoppdateringer og profilinformasjon er dessuten koblet sammen med telefonkontaktene. Begge telefoner kommer med Android 2.3.

ChaCha og Salsa er først og fremst myntet på den yngre garde, og har spesifikasjoner som matcher målgruppen. ChaCha har en 2,6 tommer skjerm, en oppløsning på 480x320, et 5 megapiksel kamera og et QWERTY-tastatur. Salsa er en berøringsbasert telefon med 3,4 tommer skjerm og 480x320 piksel oppløsning. Den har et 5 megapiksel kamera, samt et kamera på forsiden.

De kommer i salg i Europa i andre kvartal i år. Pris er foreløpig ikke kjent.

Incredible S, Desire S og Wildfire S

HTC har også lansert HTC Desire S, Wildfire S and Incredible S, alle oppdaterte versjoner av eksisterende modeller.

Desire S henter inspirasjon fra HTC Legend, og er bygget i et enkelt stykke aluminium. Den har en 3,7-tommers skjerm med en oppløsningen på 800 x 480 piksler. Smarttelefonen byr kamera som støtter både HD-opptak og videosamtaler. Den har også mer minne og raskere prosessor.

Wildfire S er HTCs billig-smarttelefon. Skjermen på 3,2 tommer har imidlertid dobbelt så mange piksler som den eksisterende modellen, skriver PC Worlds nyhetstjeneste.

Incredible S har en 4-tommers skjerm, surroundlyd og et 8 megapiksel kamera som tar opp video i HD-kvalitet.

HTC Incredible S kommer til Europa i mars. HTC Desire S og Wildfire S kommer i løpet av andre kvartal. Heller ikke her er prisene kjent. Alle tre sies å komme med Android 2.3.

Les om: