OPPDATERINGSFEIL: Microsoft har trukket tilbake en oppdatering til Windows 10 Mobile, som brukes blant annet på Lumia 950. (Foto: Rob Schultz, PC World USA)

OPPDATERINGSFEIL: Microsoft har trukket tilbake en oppdatering til Windows 10 Mobile, som brukes blant annet på Lumia 950. (Foto: Rob Schultz, PC World USA)

Feil i oppdatering til Windows 10 Mobile

Microsoft har trukket tilbake en oppdatering til Windows 10 Mobile etter at brukere rapporterte om feil.

Blant problemene er en feilaktig melding til brukerne om lite gjenværende lagringsplass i Windows-mobilen, melder IDGs nyhetstjeneste.

Microsoft har lagt ut en melding om saken på et av sine brukerstøttefora. Meldingen er signert forum-moderator Mike Mongeau.

Blant feilmeldingene Microsoft har mottatt fra brukere, er at oppdateringen ikke var tilgjengelig selv om den var kunngjort, at den så ut til å låse seg under installasjonen på 0 prosent og altså at den feilaktig varslet om liten ledig lagringsplass etter at den var installert.

Første samlede oppdatering

Feilrettingen var den første samlede oppdateringen som Microsoft la ut av sitt operativsystem for mobiler etter at Windows 10 Mobile ble lansert. Oppdateringen er nå trukket fra Microsofts offisielle oppdateringskanaler, ifølge Mongeau.

Microsoft melder at arbeidet med en ny feilretting er i full gang, men det er ikke klart når den korrigerte versjonen blir tilgjengelig.

De som allerede rakk å installere oppdateringen før den ble trukket tilbake, skal ikke få noen problemer med å oppdatere på nytt når feilrettingen er klar, ifølge Microsoft.

En feil av denne typen er utvilsomt uheldig for Microsofts bestrebelser på å få fortgang i utviklingen av nye apper for Microsofts universale app-plattform for PC-er, smartmobiler, nettbrett og andre enheter som kjører Windows 10, kommenterer IDGs nyhetstjeneste.

Mobilitet