Flash til iPhone og iPad

Flash til iPhone og iPad

Adobe går nye veier for å gi iOS-brukere tilgang til Flash-innhold.

Apple har kanskje ikke godkjent det, men det synes som om iOS-brukere snart vil kunne få tilgang til Flash-innhold, i hvert fall delvis.

Adobe lanserte nemlig i forrige uke en oppdatering til Flash Media Server, som nå har støtte for å streame video til Apples iOS-enheter, skriver PC för Alla.

Krigen om Flash

Apple og Adobe har vært i tottene på hverandre fordi Apple ikke har villet tilby støtte for Flash i selskapets mobiloperativsystem iOS. Ifølge Apple er Flash full av feil og krever for mye batterikraft for å kunne brukes å iOS-enheter som iPhone og iPad.

Apple har i stedet oppfordret utviklere til å lage apper med åpne standarder som CSS, JavaScript og HTML5.

Bruker Apple-protokoll

Nå virker det imidlertid som Adobe tatt kritikken til seg, og tilbyr altså støtte for iOS i selskapets seneste versjon av Flash Media Server 4.5. Den nye versjonen gjør det mulig å streame video til iOS-enheter med hjelp av Apples protokoll HLS (HTTP Live Streaming) - som altså støttes av iOS og QuickTime.

Den nye støtten gjelder imidlertid bare for video, ifølge IDGs nyhetstjeneste. Det vil fortsatt ikke være mulig å streame annonser, animasjoner eller spill som utvikles med Flash.

Les om:

Mobilitet