Flere velger Android

Flere velger Android

Mobilprodusentene Motorola og Asus skal begge satse stort på Googles Android.

Mobiltelefonprodusenten Motorola kutter kraftig i antall ansatte og vil konsentrere seg om å utvikle mobiltelefoner med Googles plattform Android. Den amerikanske næringslivsavisen Wall Street Journal siterer også anonyme kilder på at hele 7.500 ansatte må gå fra selskapet.

For å stoppe den negative trenden har Motorola, ifølge avisen, besluttet å satse stort på Android. Men når det gjelder mobiler rettet mot bedriftsmarkedet skal Motorola fortsatt produsere disse på Windows Mobile.

LES OGSÅ: Google åpner butikken

Populære Android

Asus har til nå også satset mest på mobiltelefoner med Windows Mobile, men mobilprodusenten planlegger å levere telefoner på Googles Android-plattform til neste år.

Ifølge avisen Digitimes skal de første Android-modellene lanseres under Asus-navnet i Taiwan, men planen er at selskapet også skal lage telefoner skreddersydd for forskjellige teleoperatører verden over. Mobiltelefoner er ikke Asus’ viktigste forretningsområde, men selskapet har solgt 30.000 enheter hittil i år og regner med å selge 10.000 til før året er omme.

LES OGSÅ: Sony Ericsson taper terreng

Telefonene til Asus bygger i dag på Eericssons Mobil Platform (EMP) men i kommende modeller planlegger Asus i større grad også bruke komponenter fra Qualcomm og Marvell.

Les om:

Mobilitet