Fortsatt rødt i Trolltech

Fortsatt rødt i Trolltech

Omsetningen stiger og tapene blir mindre i Trolltech. Men veksten avtar.

Trolltech omsatte for 51,8 millioner i årets andre kvartal, en økning på 24 prosent i forhold til samme periode i fjor. Selskapet har klart å kutte kostnadene noe, men leverer fortsatt et driftsresultat på minus 7,7 millioner kroner, mot minus 13,4 millioner på samme tid i 2006. Resultat før skatt er minus 6,7 millioner kroner, ned fra minus 13,3 millioner i fjor.

Verktøyet for kryssplattformutvikling, Qt, står fortsatt for størstedelen av veksten, sammen med Qtopia, som er selskapets Linux-baserte plattform for mobiltelefoner. Selskapet varsler samtidig at veksten ikke vil bli like sterk i 2007 som foregående år, og at lisenssalget for Qtopia har vært skuffende hittil i år. Trolltech håper imidlertid at tettere samarbeid med Motorola og økt salg av deres telefoner vil bedre tallene fremover.

- Trolltech har en unik posisjon innen mobil Linux, og våre utviklingsverktøy fortsetter sin sunne og stødige vekst. Vi har definitivt et solid grunnlag for fremtiden, sier administrerende direktør Eirik Chambe-Eng i en børsmelding.

Mobilitet