Fri mobil kun for menn

Fri mobil kun for menn

Annenhver mann får dekket mobilregningen av arbeidsgiver, men fire av fem kvinner må betale selv.

Stadig flere får dekket hele eller deler av mobilregningen av arbeidsgiver, men kjønnsforskjellene er fortsatt store, viser en ny undersøkelse Netcom har gjennomført blant 1900 nordmenn.

- Det har nok en sammenheng med yrkesvalg, men kanskje bør vi også sette spørsmålstegn ved om likestillingen har kommet så langt som den burde i 2008, sier kommunikasjonssjef Øyvind Vederhus i Netcom, i en pressemelding.

Netcom-undersøkelsen viser også at du kan belage deg på ikke å få svar dersom du ringer fra skjult nummer. Nordmenn er nemlig svært fiendtlig innstilt til hemmeligholdelse. Syv av ti sier at de misliker å svare på oppringinger fra skjult eller ukjent nummer.

Sender du sms kan du derimot forvente å få lynrask tilbakemelding - tre av fire nordmenn sier at de svarer umiddelbart på tekstmeldinger.

Sms-flørt

Også flørting skal ha blitt et mobilfenomen - en av tre sier at det er enklere å flørte via tekstmeldinger enn ansikt til ansikt. En av fire under 20 år oppgir at de har avsluttet et kjærlighetsforhold via sms, mens omtrent like mange oppgir at de har smuglest meldinger på mobiltelefonen til kjæresten.

Hele undersøkelsen, med fordeling på fylke, kjønn og alder, er tilgjengelig her.

Les om:

Mobilitet