Frosker og golf

Frosker og golf

UKENS APPER: Spill kan være både lek og alvor. Her er våre favoritter i uka som har gått.

Det kan være vanskelig å finne frem i mylderet av applikasjoner for Apple-produktene dine.

Med flere hundre tusen programmer på App Store sier det seg selv at det er umulig å få med seg alt. Hver uke prøver vi å finne de beste applikasjonene - for både iPhone, iPad og Mac.

Her er våre favoritter i uka som har gått.

PS: Applikasjonene er ikke nødvendigvis splitter nye. Har du tips til en app du mener alle bør kjenne til, må du gjerne legge igjen en kommentar nederst i artikkelen eller sende oss en e-post.

Du kan også kontakte oss på Facebook eller Twitter.

iOS: Tap The Frog

Tap The Frog er et morsomt spill hvor du skal sette reaksjonsevnene dine på prøve. Spilltittelen er ganske beskrivende, alt handler om frosker. Søte frosker. Totalt finnes det 16 minispill der du skal klikke på frosker og gjennomføre ulike oppgaver; hoppe lengst mulig, spise flest mulig fluer på kortest tid, og så videre. Jo raskere man er, jo flere stjerner får man. Spillet er lett å komme gjennom, men oppnår du fem stjerner på samtlige nivåer på et blunk, er det ingen grunn til å deppe, utvikleren lover flere brett i tiden som kommer. Morsomt, og ikke like vanskelig som Angry Birds blir mot slutten.

Tap The Frog er egentlig en betalapp, men er i skrivende stund gratis på App Store. Kan lastes ned i en versjon til iPhone og iPod touch her, og en versjon til iPad her .

iOS: iSwing

iSwing er en app som hjelper deg å finne feil i golfsvingen din. Med litt hjelp fra en medspiller, eller litt forsiktig plassering av mobilen på golfbagen, kan du filme og analysere golfslagene dine, være seg det er med driveren, jernkøllene eller wedgene. Appen krever litt egeninnsats, men om du tar deg tiden kan du luke ut småfeil i golfsvingen din, og på den måten bedre spillet ditt.

iSwing lar deg filme små videoklipp på fire sekunder, i kurant oppløsning og med 30 bilder i sekundet. Det er rikelig til å få med seg et golfslag. Om du planlegger å bruke appen på egenhånd kan du stille inn en forsinkelse i oppstart av opptaket, slik at du rekker å komme deg på plass. Når slaget er festet til film, går du inn i analysefunksjonen, og det er her egeninnsatsen kommer inn. Du setter opp linjer som ligger parallelt med ryggraden og kølla, samt en markering rundt hodet og en siktelinje. Når du så spiller av klippet, og her kan du velge sakte film eller normal hastighet, vil du se om du avviker fra slagstillingen din. Slik kan du bli klar over eventuelle feil du gjør, og rette på dem. Det er også mulig å betale ekstra for Pro-videoer som du kan lære fra, eller sammenligne slagene dine med.

iSwing er for så vidt ikke unik. På App Store får du blant annet Tiger Woods: My Swing, som gjør omtrent det samme. Tiger Woods-appen koster 55 kroner på App Store, men virker samtidig noe mer avansert. iSwing koster ca 17 kroner til iPhone (finnes også for Android). Last ned fra App Store her.

Mac OS X: CalendarBar

En Mac har mange kalendermuligheter, enten du bruker Apples iCal som kalenderverktøy eller andre løsninger, for eksempel fra Google. Mange av oss har etter hvert fått kontoer hos flere tjenster, og det er til tider vanskelig å holde oversikt over hva som skjer i livene våre, det være seg på jobb eller privat. Her er et lite verktøy som gjør det litt enklere å holde oversikt over alle avtalene dine på en rask og enkel måte.

CalendarBar er et genialt lite program som viser deg iCal-, Google- og Facebook-kalendere rett i menylinjen. Programmet er av den minimalistiske sorten, og installasjon og oppsett er gjort på en fei. Når du trykker du på ikonet i menylinjen, får du opp en fin nedfellbar liste med de kommende kalenderavtalene dine - ypperlig til å få et kjapt overblikk over hva som skjer. I tillegg til iCal-kalendere og -gjøremål, kan du sette opp Google-kalendere samt Facebook-hendelser og -bursdager. CalendarBar bruker fargekoding, noe som gjør at du kan raskt skille mellom dine forskjellige kalendere og avtaler. Påminnelser kan settes opp via notifikasjonsløsningen Growl, slik at du får advarsler om kalenderavtalene dine uten å måtte gå via programmet i menylinjen.

CalendarBar koster 29 kroner i Mac App Store og krever en Mac med OS X 10.6.6 eller senere. Kjøp programmet her.

LES OGSÅ:

De beste fotoappene til iPhone

Les om:

Mobilitet