Full forvirring om Iphone 5

Full forvirring om Iphone 5

September eller oktober? Liten eller stor oppgradering? Det er kaos på ryktebørsen.

Kommer Iphone 5 til å bli lansert i september eller oktober? Kommer den til å ha større skjerm og være litt tynnere enn Iphone 4? Kommer den til å hete Iphone 5, eller vil Apple gå for et annet navn, som Iphone 4S?

Ryktene omkring Apples neste Iphone er som dere skjønner mange, bekreftet informasjon er imidlertid det lite av.

Det er kanskje sommerferie, men det er likevel heftig aktivitet på Apple-ryktebørsen om dagen, eller rettere sagt, Iphone-ryktebørsen. Apple er selv stille som mus, men teknobloggene publiserer daglig rapporter - gjerne motstridende - om hvordan den forventede Iphone-telefonen kommer til å bli.

Uenige om lansering

Det store spørsmålet mange selvsagt stiller seg er når iPhone 5 kommer. September har lenge vært pekt ut som lanseringsmåneden. Bare i forrige uke rapporterte Jonathan Geller i Boy Genius Report at den amerikanske teleoperatøren AT&T har innført feriestopp to uker i begynnelsen av september nettopp for lansering av Iphone.

Denne uka hevdet imidlertid John Paczkowski i All Things D at BGR tar feil og at nestegenerasjons Iphone ikke kommer før i oktober. Det skapte selvfølgelig kaos på ryktenettstedene, spesielt fordi Paczkowski går for å være svært troverdig hva gjelder Apple-relaterte rykter. Men det gjør også Jonathan Geller i BGR, ifølge Fortune.

Apple kan selvfølgelig stå bak de siste Iphone 5-lanseringsryktene, spekulerer SlashGear, for å rette opp i all spekulasjonene og "etablere mer realistiske forventninger og unngå masseskuffelse - og et potensielt aksjefall - i september.

Deksler lekket fra Asia

Det er få til ingen detaljer om hva slags spesifikasjoner Iphone 5 vil komme med. Tidligere rykter indikerer at den nye telefonen vil være utstyrt med den tokjernede A5-prosessoren som finnes i Ipad 2, et kamera med høyere oppløsning og muligens en felles GSM/CDMA-brikke, skriver PC World USA.

Nettstedet 9to5Mac har dessuten publisert et stort antall bilder denne uka av beskyttelsesfutteral fra Asia som sies å avsløre designen på den kommende modellen. Ifølge Macworld Sverige er det snakk om en tynnere, lengre og bredere modell. Om dekslene er ekte, betyr det også at skjermstørrelsen øker.

Det er ganske vanlig at det lekker tilbehør fra asiatiske tilbehørsprodusenter i forkant av lanseringer, og i Kina har det til og med allerede dukket opp piratkopier av iPhone basert på de lekkede beskyttelsesfutteralene. Sjekk bildene hos Gizchina.com.

Les om:

Mobilitet