Garmin med smart-armbånd

Garmin med smart-armbånd

Forsøker å kuppe Apples tirsdags-event?

Veldig fokus på håndleddet for tiden, gitt!

Og ikke minst gjelder det å få det ut - for alle vet hva som skjer på tirsdag...

I den senere tid har det vært et formidabelt rush for å få lansert nye smart-teknologi som passer til å erstatte det tradisjonelle armbåndsuret. Glem det at en klokke for mange, både menn og kvinner, er et luksus-objekt og smykke samtidig som det viser tiden.

Men Samsung og LG vil gjerne ha oss til å både ringe fra håndleddet samt ha kontroll på hva som skjer nedi vesken fra samme sted. Og kanskje det er nettopp tekno-entusiastene som sålangt har blitt engasjert mest, men det store potensialet ligger selvfølgelig også i smart-sensorer som overvåker vitale livstegn.

Helse-relaterte sensorfunksjoner har vært å finne i klokker lenge, mest kjent kanskje pulsurene. I den senere tid har bevegelses-sensorene tillatt å telle antall skritt og estimere kalori-forbruk i tillegg til søvnrytme og det generelle aktivitets-nivået. Gjerne kombinert med en kobling til en Iphone.

Garmin lanserte vivofit-armbåndet for en stund tilbake. Spesielt smart var det ikke, men har blåtann-kobling og lang batterilevetid. Et av de store salgs-argumentene er god integrasjon i Garmins Connect-økosystem, med analyse og ellers også kobling til trenings-verdenen med respektive ur.

Vivo!

Nå tar Garmin neste logiske skritt ved å gjøre armbåndet smart og gi det flere funksjoner. Navnet på Vivfits arvtaker er Vivosmart, som forøvrig også er påtakelig mer kompakt og elegant enn forgjengeren.

Via Bluetooth LE kan man ha en løpende Iphone-kobling (4s eller senere) og få meldinger på OLED-displayet for anrop, tekst-meldinger, kalender-påminnelser, epost og mere til. Vibrasjons-varsling er det også, og skjermen skrus av når den ikke er i bruk. Skjermen kan også styres med berøring.

Via Garmin Connect-appen defineres daglige mål for fysisk aktivitet, og armbåndet gir små påminnnelser når det er på tide å rikke seg av flekken. Resultatet kan også ses i Myfitnesspal. Ta Vivosmart gjerne med på en svømmetur, for den er vannbestandig ned mot 5 atmosfærers trykk.

Takket være blåtann-modulen kan vivosmart også benyttes mot et pulsbånd eller en hastighets-sensor for sykkel, samt fungere som fjernkontroll for et Garmin VIBR eller VIBR Elite action-kamera. Det er slik man bygge økosystem.

Batteriet skal være god for en uke, avhengig av bruk. Pris i USA er 170 eller 200 dollar, uten eller med pulsbelte. Begrenset salg i USA fra medio september, og mer generell tilgjengelighet fra november dette året.

Vivosmart ser både stilig og lovende ut - men alle lurer jo på hva Apple lanserer tirsdag! Men dersom det skulle være den berømte Iwatch så er det ikke sikkert at den kommer på markedet før i 2015...

Du kan lese mer om Vivosmart hos Garmin her (mini-site) og her (blog post). Sjekk også ut en promo-video nedenfor.

Via Garmin