Gjør mobilen til en ip-telefon

Gjør mobilen til en ip-telefon

Norske Icalls AS har utviklet en applikasjon som gjør smartmobilen til en ip-telefon.

Applikasjonen Icalls gjør at man kan ringe og motta samtaler på mobilen selv om man ikke har GSM-dekning, ifølge en pressemelding.

Det er alltid ditt eget telefonnummer som vises ved utgående samtaler, selv om den går via internett.

Du kan også motta samtaler på ditt eget nummer, helt som vanlig.

- I dagens situasjon med sprengt telenett og kriser på grunn av nedetid og brudd, vil dette utvilsomt revolusjonere hele situasjonen omkring tele-beredskap, sier Terje Klungland i Icalls AS.

Han legger til at 93 prosent av alle mobiltelefoner som selges på bedriftsmarkedet er smartmobiler, som regel Apples Iphone eller basert på Googles Android.

Må være på nett

For å virke som lovet, må man selvsagt vært tilkoblet et trådløst nett.

Internett er som regel oppe uavhengig av mobilnett, og de fleste av oss befinner oss innenfor en eller annen trådløs sone mesteparten av dagen.

Applikasjonen søker etter tilgjengelige nett, og gjør smartmobilen automatisk om til en ip-telefon dersom den registrerer tilkobling til et trådløst nettverk.

Noe av det beste med denne løsningen er at man ikke trenger å bytte nummer, tjenesteleverandør eller lignende. Applikasjonen bruker ikke mobilabonnement, men ligger i stedet ved siden som en tilleggsfunksjon.

Telefonen kan på denne måten også brukes uten SIM-kort.

Billigere enn mobiloperatøren

- Det er mye billigere å ringe via internett. Icalls reduserer utgiftene på innenlands samtaler, og ikke minst samtaler til utlandet, hvor man ser besparelser på ca 90 prosent, sier Klungland.

Han mener prisen for bruk i utlandet blir redusert med omtrent 99 prosent av dagens takster.

- Fremtidens mobilbruk vil gå via internett, og ikke via kostbare og værutsatte GSM-master, mener Klungland.

Selve applikasjonen er gratis, og det er ingen månedsavgift. I stedet betaler man bare for bruk. Minuttprisen ligger eksempelvis på 15 øre per minutt til fastnett i Norge, og 50 øre minuttet om du vil ringe til Kina.

Applikasjonen er tilgjengelig på IOS og Android.

Les om:

Mobilitet