Glasset sprekker oftere på Iphone 4

Glasset sprekker oftere på Iphone 4

Dobbelt så mye glass og dobbelt så mange forskringskrav.

Selskapet Squaretrade selger forbrukerforsikringer til blant annet Iphone. Ifølge selskapets tall har Iphone 4 har 82 prosent flere erstatningskrav relatert til sprukne skjermer enn Iphone 3GS i løpet av de to telefonenes fire første måneder på markedet.

- Bakdelen av glass er mest trolig skyld i økningen, sier markedsdirektør Vince Tseng i Squaretrade, og legger til:

- Du har nå dobbelt så mye glass du kan få riper i eller ødelegge.

Han henviser til designendringen der forrige generasjons Iphone av plast er byttet ut med glass på Iphone 4.

Selskapet har sammenlignet 20.000 krav med tilsvarende tall som ble registrert da Iphone 3GS kom på markedet. 3,9 prosent av Iphone 4-eierne har rapportert om en knust skjerm, mot 2,1 av 3GS-eierne, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Legering holder ikke

Selv om Tseng mener skadeøkningen gir mening ettersom glassflaten er fordoblet, er han skuffet.

- Vi ser ingen reduksjon i krav relatert til glasset på forsiden. Jeg hadde forventet at det såkalte Gorilla-glasset ville resultere i en nedgang i antall skader, særlig med tanke på Apples markedsføring av hvor mye sterkere glasset skulle være på Iphone 4. Men styrke betyr ikke at det er motstandsdyktig mot at skjermen sprekker.

Apple har frontet glassets legering med aluminium, silisium og oksygen som ”ekstra holdbart” og ”mer motstandsdyktig mot riper enn noensinne”. I markedsføringsøyemed hevder de også at glasset er 30 prosent hardere enn plast.

- Hvis du legger på nok trykk, vil det gi riper i Iphone 4-glasset, og vi vet alle fra frontrutene på våre biler at riper kan bli til sprekker, sier Tseng.

Ellers velkonstruert

Han advarte allerede kort tid etter telefonens lansering om Apples grep med å plassere glass også på baksiden av telefonen. Nå spår han at kravene nesten nøyaktig vil dobles etter 12 måneder sammenlignet med 3GS.

Men om man ser bort fra glasstrøbbel, er feilraten til Iphone 4 omtrent lik feilraten til Iphone 3GS.

- Iphone er en velkonstruert enhet, legger Tseng til.

Squaretrade har ikke sammenliknet Iphone mot andre telefoner, men jobber med å samle inn tall for å danne seg et grunnlag.

Les om:

Mobilitet