Google åpner butikken

Google åpner butikken

På mandag åpner Googles program-sjappe dørene for alle.

For tiden finnes det rundt 50 programmer på Googles Android-programsjappe, enkelt og greit kalt Android Market. I løpet av neste uke ventes tallet å stige, for da blir det fritt frem for utviklere å laste opp programmer.

I motsetning til Apple blir Google-markedet åpnet for alle, slik at ingen godkjenning og granskning av programmene finner sted, melder vår svenske søsterpublikasjon Computer Sweden.

Staravgift og grei margin

Google vil forhindre misbruk ved å holde utviklerne ansvarlig for produktet. I tillegg må du punge ut med 195 kroner for å få en bod på det virtuelle markedet, hvilket er ventet å holde de verste kjipingene og impulsbøllene unna.

Fra starten av 2009 skal utviklerne også få lov til å ta seg betalt for sine programmer, da går 70 prosent av salget rett inn på konto.

Microsoft litt bakpå

Dette er samme margin Apple gir Iphone-utviklere, men også her er det en forskjell. I stedet for å la pengene gå tilbake til selskapet, skal Googles 30 prosent gå til mobiloperatørene som tilbyr Android. Dette er ment som en gulrot for å få flere teleoperatører til å tilby systemet.

Microsofts svar på Android Market og App Store heter Skymarket. Skymarket skal ventelig lanseres i løpet av andre kvartal 2009, rundt samme tid det ryktes at Windows 7 dukker opp.

Les om:

Mobilitet