Google får ikke patent på Nexus

Google får ikke patent på Nexus

Patentkontor avviser Google. Integra eier varemerket.

Nexus One er ikke et godkjent varemerke i USA. U.S. Patent and Trademark Office (USPTO) har avslått søknaden fra Google. Men selskapet har fortsatt ankemuligheter, og kan fortsatt overbevise patentkontoret om de kan legge frem gode nok beviser og argumenter.

- Registrering av varemerket avvises på grunn av muligheten for forvirring med varemerket 3554195, er patentkontorets uttalelse.

3554195 er varemerket til ordet Nexus, som eies av Integra Telecom. Med andre ord er både ordet likt og bransjen den samme.

Integra sier ifølge Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste at de setter pris på USPTO beskytter rettigheten til varemerket. Men de tror de kan løse saken i samarbeid med Google.

- Google har ikke kontaktet oss etter at patentkontoret kom med sin motsigelse, men vi håper vi kan jobbe sammen for å nå våre respektive forretningsmål, sier John Nee, kommunikasjonsdirektør i Integra.

Man kan spekulere i hva han mener med dette, men det er vel ikke helt usannsynlig at en mulig løsning vil innebære en overføring av en større pengesum.

Google ønsket ikke å kommentere saken.

Les om:

Mobilitet