Google fjernet falsk Siri-app

Google fjernet falsk Siri-app

Siri-kopiene invaderer Android Market. Nå har Google stoppet et av de falske programmene.

Talestyring har fått en oppsving etter at Apple lanserte Siri med iPhone 4S, og nå kommer talestyringsappene på løpende bånd.

Det er imidlertid ikke bare iOS-brukerne som er lystne på en digital assistent til smartmobilen. Siri-konkurrentene - eller kopiene - har også begynt å innta Android-plattformen, men nå kan det muligens virke som om utviklerne er i overkant ivrige i å være med på leken.

Ifølge amerikanske PC World har Google nå fjernet en app som ga seg ut for å være Siri fra Android Market.

"Offisiell"

En app kalt «Siri for Android» dukket nemlig opp i Googles app-butikk på fredag i forrige uke, men ble fjernet igjen av selskapet bare få timer etter ankomsten, ifølge The Next Web. Andre apper fra utvikleren, kalt Official Software, har også blitt fjernet app-butikken.

Det er antagelig flere grunner til at Google valgte å fjerne den "offisielle" Siri-appen. For det første brukte den Apples eget Siri-ikon, noe som selvsagt er et brudd på kopiretten. I tillegg ble ordet "official" dessuten brukt slik at det fremstod som at appen var en ordentlig kopi av Apples app. Og når man trykket på Siri-ikonet, gjorde appen ikke noe annet enn å starte Googles egen talestyringsprogramvare, Voice Actions.

Ikke bare fakes

Ifølge PC World USA er den falske Siri-appen den eneste i sitt slag. For eksempel finnes det en app kalt Speerit som bruker Siris ikoner og lydeffekter. En fransk utvikler har til og med funnet en måte å komme seg inn på Apples servere for å gjøre det mulig å bruke talestyringstjenesten med programvare på andre enheter.

Ettersom Google ikke har en godkjenningsprosess for apper, betyr det at det er enklere for utviklere å snike ulovlige apper inn i Android Market. En klage fra Apple eller oppmerksomhet i media kan imidlertid være nok for at Google selv tar grep og fjerner appene, noe som utvilsomt må ha skjedd i tilfellet med den nå utkastede Siri-etterligningen.

Søker man etter "Siri" på Android Market får man ifølge PC World USA 131 treff. Blant de mer lovlige Siri-konkurrentene finner vi Vlingo Virtual Assistant, Iris, Speaktoit Assistant og Skyvi. Sistnevnte har riktignok "Siri for Android" i app-tittelen, men har ikke stjålet noe fra Apples Siri på annet vis.

Les om:

Mobilitet