Google-hint om Android-lansering

ANDROID: Ny operativsystem-versjon er på vei. Her er dagens Android Lollipop i Sony-tapning. (Foto: Toralv Østvang)

Google-hint om Android-lansering

Den nye versjonen av Android, med kodenavn Marshmellow, lanseres trolig 29. september.

I tillegg er det sannsynlig at det kommer nye Nexus-mobiler og en oppdatert versjon av Chromecast, Googles HDMI-dongle som gjør det lett å strømme musikk og film til tv-en i stua via internett.

Google har nå sendt ut innbydelser til pressekonferansen i San Francisco tirsdag 29. september.

Tolker innbydelser

På samme måte som når Apple inviterer til pressekonferanser, kappes mediene om å tolke dulgte antydninger også i invitasjonene fra Google.

Nettstedet Android Police mener å kunne tolke en formulering i innbydelsen til neste ukes pressekonferanse som et klart hint om at Google vil snakke om neste versjon av Android.

Den forrige versjonen, dagens Android Lollipop, ble kunngjort i oktober i fjor, så timingen ser ut til å passe med en årlig oppdateringssyklus, skriver amerikanske PC World

Google har for øvrig en tradisjon for å lansere nye Nexus-enheter samtidig med nye versjoner av Android.

Nye Nexus-er

Nexus-betegnelsen brukes på mobiler som Google designer, utvikler, markedsfører og driver kundestøtte på, men som produseres av partnere blant mobiltelefon-produsentene. Blant firmaene som har produsert Nexus-mobiler og -nettbrett tidligere, finner vi HTC, Samsung, LG, Asus og Motorola.

Andre generasjon av Chromecast er også sannsynlig, heter det. Ryktene peker i retning av en USB-dongel med ny design og forbedret Wifi-funksjonalitet.

I tillegg er det snakk om en ny funksjon kalt Chromecast Audio, som gjør det mulig å bruke Chromecast til å strømme lyd direkte til høyttalere.

Og så ser man jo ikke bort fra at det kan komme noen overraskelser som ingen har tenkt på.