Google leverte som forventet

NYE MOBILER: Google lanserte to nye mobiler denne uka. (Foto: Google)

Google leverte som forventet

Google-lanseringene ble som ryktene på forhånd sa. Her er de fleste prisene.

Det meste av denne ukens store Google-lansering hadde altså lekket ut på forhånd. Verdens ryktebørser klarte å fange opp det aller meste av det Google hadde å by på, der bare mindre detaljer viste seg å være annerledes enn ventet.

Les mer: Fem nye enheter og Android Marshmallow?

Nexus 5X og 6P

De nye mobilene fra Google, Nexus 5X og Nexus 6P, er bygd av henholdsvis LG og Huawei. Svært mange av spesifikasjonene til særlig Nexus 6P hadde lekket på forhånd, så denne var i stor grad kjent.

Ryktet om et 21 megapikslers kamera var feil, begge disse mobilene kommer med et 12,1 megapikslers kamera, som skal være særlig god i dårlig lys på grunn av spesielt store piksler på bildesensoren som fanger opp bildet.

Vi finner disse mobilene i prissøketjenestene allerede, og her er Nexus 6P 32 GB-utgaven listet til 6.490 kroner, mens 64 GB-modellen koster 500 mer, 6.990 kroner. Nexus 5X listes til 4.690 kroner MED 16 GB lagring.

Chromecast

Google lanserte også nye strømmepinner denne uka. Disse kom med nytt design, og ligner nå aller mest på en ishockeypuck med en ledningsstump tilkoblet, uten at det gjør noe, etter som den skal kobles bakpå enheten den skal strømme til, og så sees den aldri mer.

Som forventet lanserte Google både en ny generasjon Chromecast for videostrømming i tillegg til en ny Chromecast Audio for ren lydstrømming. Ryktet om Spotify-støtte i musikkmodellen viste seg også å holde stikk.

Begge disse produktene er priset til 350 kroner på Googles nettbutikk.

Chromebook Pixel C

Nettbrettet Chromebook Pixel C ble mer av en Microsoft Surface Pro- og Apple Ipad Pro-utfordrer enn spådd på forhånd. Dette brettet er altså en kombimaskin som både fungerer som rent nettbrett og som en mer tradisjonell laptop når det eksterne tastaturet er koblet til.

Dette produktet er visstnok ikke helt ferdig ennå, så Google viste det fram uten å si noe om når det skal komme på markedet. Derfor er det heller ingen norske priser ennå – under presentasjonen av Pixel C ble 32 GB-utgaven priset til 499 dollar, mens 64 GB-modellen skal koste 599 dollar.