Google-pakke klar for Iphone

Google-pakke klar for Iphone

Et nytt program gjør Google-programmer lett tilgjengelig på Apples Iphone.

Den nye applikasjonen som ble annonsert torsdag integrerer flere Google-tjenester på ett grensesnitt. Ved å logge seg inn på Googles hovednettsider, kan Iphone-brukere få tilgang til søk, epost, kalender og en ny nyhetsleser, og det skal være enkelt å flytte mellom programmene, ifølge Google.

”Google utnytter nettleserteknologier (som AJAX) som muliggjorde Gmail og Google Maps på pc-en” skriver selskapet i en pressemelding.

Ved å støtte nye typer web-teknologi, gjør Safari, nettleseren i Iphone, det mulig å optimalisere Google-programmene på Iphone, hevder Google.

Neste år vil det komme en rekke lanseringer basert på Android, Googles egen mobil-plattform som ble annonsert i begynnelsen av november.

LES OGSÅ : Alt om Googles mobilplattform

Google kommer stadig med små kunngjøringer om nye teknologitilpasninger for mobiltjenester. En mobilversjon av Google Maps er oppdatert med GPS-liknende teknologi som forteller brukerne hvor de er og hva som er i nærheten.

Selskapet avviser samtidig at det kommer en egen Google-telefon. Alle program-lanseringene skal være uavhengige av enkeltprodukter.

Les om:

Mobilitet