Google prøver seg på sosial bildetjeneste

Google prøver seg på sosial bildetjeneste

Lanserer bildedeling fra smartmobilen med en sosial vri. Vi har prøvekjørt iPhone-appen.

Googles nye sosiale bildetjeneste Photovine har nå åpnet dørene for alle. Tjenesten ble lansert i juli, men da måtte man ha en invitasjon for å logge inn.

Photovine er en bildetjeneste som lar brukerne dele bilder fra mobiltelefonen. Det er imidlertid ikke bare en vanlig bildedelingstjeneste, den kommer med en liten sosial vri som vi tipper Google håper vil være med på å fange brukernes interesse.

«Plant et bilde, se det vokse»

Formålet med bildetjenesten er at du skal lage temaer eller fortellinger av bildene du laster opp.

Du starter et tema ved å laste opp et bilde på tjenesten - du kan knipse et med kameraet eller hente et fra kamerarullen. Temaet kan for eksempel handle om hva du spiste til frokost, som du illustrerer med et bilde av de deilige grove brødskivene dine samt en liten beskrivelse. Dine venner eller andre medlemmer på tjenesten kan deretter fylle på med sine egne frokoster. Og slik utarter det seg, forhåpentligvis, til en lang serie med bilder.

I Photovine-appen kan du bla gjennom «slynger» kategorisert etter nye eller populære temaer, samt temaer som du abonnerer på. Du har en egen aktivitetsstrøm, hvor du kan se dine og alle dine venners bilder. Du kan også «like» og kommentere bilder i en serie - og du kan selvfølgelig også laste opp bilder til andre temaer.

Hver bruker har en egen side med profilbilde og liste over følgere - ikke helt ulikt en annen kjent sosial fototjeneste kalt Instagram. Venner henter du enkelt fra Facebook, Twitter eller dine iPhone-kontakter.

Spennende, men jeg har nesten ingen Photovine-venner!

Photovine er et frisk pust blant de mange foto- og fotodelingsappene til iPhone. Brukergrensesnittet er pent og enkelt å bruke. Det sosiale delingskonseptet er morsomt, spesielt for de mobilfoto-glade nettsamfunn-nerdene (puh!) der ute . Da jeg kun har én bekjent i vennelisten, har jeg imidlertid ikke fått fullt utbytte av tjenesten ennå. Om jeg trenger nok en fotoapp på iPhone-en min (eller et nytt nettsamfunn) er jeg heller ikke sikker på.

Photovine for iPhone er gratis, men kan foreløpig bare lastes ned fra amerikanske App Store. Det er ikke kjent når appen blir gjort tilgjengelig i øvrige land. Den krever iOS 4.2 eller senere. Sjekk den lille Photovine-reklamen under.

Les om:

Mobilitet