Google-telefon til høsten

Google-telefon til høsten

De første telefonene med Googles operativsystem Android er trolig på markedet allerede til sommeren eller høsten.

At Google snart lanserer et mobilt operativsystem kalt Android har vært kjent lenge, men når den første telefonen skal lanseres er fortsatt en hemmelighet. Det vil si, etter en telefonkonferanse mandag nevnte Googles telekom- og medieansvarlige i Washington, Richard Whitt, i forbifarten at den første Android-utrustede mobilen trolig er på markedet ”sommeren eller høsten 2008".

Datoen ble nevnt i forbindelse med en diskusjon vedrørende Googles planer for å kjøpe seg inn på det amerikanske frekvensbåndet for mobiltelefoni, skriver News.com.

LES OGSÅ: Her er Googles Android

Tidligere har Google uttalt at de første Android-telefonene vil dukke opp i andre halvår, som har blitt tolket i retning av at lanseringen vil skje rundt jul og nyttår 2008.

Etter konferansesamtalen ville imidlertid ikke Google bekrefte Whitts opplysninger. I stedet gjentas målsettingen om lanseringsdato i ”andre halvår av 2008”, skriver News.com.

De første Android-telefonene vil trolig bli lansert av enten HTC eller Samsung. HTCs første Android-telefon skal visstnok kalles Dream, og vil slippes på markedet i løpet av året. Det er imidlertid ikke umulig at Samsung kommer dem i forkjøpet.

Mobilitet