GOOGLE VIL OVERTA: Dette er eksisterende Nexus-modeller produsert på oppdrag fra Google.

GOOGLE VIL OVERTA: Dette er eksisterende Nexus-modeller produsert på oppdrag fra Google. (Foto: PC World USA)

Google vil produsere Nexus selv

RYKTE: Google ønsker sterkere styring med sitt mobil-operativsystem Android og vil overta Nexus-produksjonen selv.

Nexus er merkenavnet på en serie smartmobiler og nettbrett som Google har designet, men som er blitt produsert i tur og orden av fabrikanter som Samsung, Motorola, LG, Huawei og HTC.

Nexus-produktene har fungert som en slags mal for hvordan Google synes at Android-basert maskinvare bør se ut og fungere. En at grunnene til at Nexus-modellene er blitt populære, er at de kjører en helt «ren» utgave av Android, uten alle ekstraprogrammene og egne grensesnittløsninger som de forskjellige produsentene legger på.

Nye rykter sier at Google trolig er i ferd med å overta produksjonen av fremtidige Nexus-modeller. Det er trolig HTC som har fått i oppdrag å produsere årets Nexus-enheter, men fra neste år av er det trolig Google selv som bygger Nexus-modellene, ifølge IDGs nyhetstjeneste.

Det var IDGs Android-nettsted Greenbot som gikk ut med ryktene, med nettstedet The Information som kilde.

Kjøper komponenter

Ifølge IDGs nyhetstjeneste vil Google gå direkte til sine Nexus-partnere og kjøpe inn komponenter fra dem til sine kommende Nexus-produkter.

I tillegg til å ville sikre seg mer kontroll over Nexus-produksjonen arbeider Google angivelig også mot teleoperatørene for å kunne konkurrere mer direkte mot Apples Iphone.

Dette er viktig for Google, ettersom kundene ofte bare ser Samsung- og Apple-tilbud fra teleoperatørene, ikke Googles Nexus-produkter.

HTC skal ikke være særlig glad for at Google vil sikre seg mer styring over Nexus-produksjonen, heter det.

Google har gjort noe lignende med Android-nettbrettet Pixcel C, som kom på markedet i fjor med skjermstørrelse på 9,5 tommer.

Mobilitet