Gummistøvel lader opp mobilen din

Gummistøvel lader opp mobilen din

Det er festivalsesong, og langt mellom strømuttakene. Fortvil ikke, med disse støvlene danser du liv i mobilbatteriet ditt.

Teleselskapet Orange lanserer en gummistøvel som bruker varmen fra foten din til å generere strøm, som du så kan bruke til å lade opp mobilen din.

Gummistøvelen er en prototyp som skal demonstreres på den årlige musikkfestivalen i Glastonbury i England i slutten av juni.

Klamme føtter

Etter tolv timer med rusling har du nok strøm til å lade mobilen i en time, og trenger du mer er det bare å danse så støvskyen står. Dess varmere føttene dine blir, dess mer strøm produserer støvelen.

I sålen på gummistøvelen er det termoelektriske moduler, som utnytter varmeforskjellen mellom sålebunnen og foten til å generer elektrisitet. Etter en lang dag på musikkfestival kobler du så mobilen til et strømuttak på toppen av gummistøvelen, og vips, så har du strøm til en ny festivaldag.

Orange har utviklet gummistøvelen i samarbeid med GotWind, et selskap som spesialiserer seg på fornybar energi.

Støveldance

- Gummistøvler er blitt det klassiske fottøyet på festivaler, og disse gummistøvlene holder deg tørr samtidig som de produserer strøm på en miljøvennlig måte, sier Dave Pain, direktør i GotWind.

Med disse gummistøvlene har man i alle fall en god unnskyldning for å danse støveldance på festival i sommer.

Mobilitet