Hacker: Snart klart for ulåst Iphone

Hacker: Snart klart for ulåst Iphone

Innen en uke skal det bli mulig å ringe med Iphone uavhengig av teleoperatøren AT&T, hevder hackere.

Fremgangen med å låse opp Apples telefon er stor. I går kunne Jon Lech Johansen melde om at han hadde klart å aktivere funksjonene, bortsett fra telefonifunksjonaliteten, uten Itunes.

Så langt må Iphone-kundene aktivisere funksjoner som kamera og musikkspilleren via Itunes.

Men Johansen er ikke alene om å jobbe med Iphone. Et stort antall teknologikyndige personer gjør det de kan for at Apples nye stolthet også skal kunne brukes med andre telefonoperatører.

- Vi tror det vil bli enkelt. Vi vet at mange av Iphone-ingeniørene kom fra andre mobilprodusenter og vi er godt kjent med designteknikkene de bruker, sier en person som kaller seg gj i et online-intervju med IDGs nyhetstjeneste.

- Og når vi sier det blir enkelt, betyr det at vi klarer det innen en uke, sier han, men legger til at det også kan skje innen tre dager.

Gj forventer at det blir enklere å låse opp selve telefonidelen enn det var å få aktivert de andre delene uten hjelp av Itunes.

- Å låse den opp handler om å radioens interaksjon med SIM-kortets logikk og disse er normalt basert på standarder, sier han, men det kan komme skjær i sjøen.

Det går rykter om at Apple vil komme med en programvareoppdatering i dag og denne kan forsinke opplåsingsprosessen.

- Hvis Apple lanserer en oppdatering 5. juli som inkluderer fikser for fremgangen vi har gjort så langt, vil det kunne bli et tilbakeslag for oss. Jeg vet ikke om det vil bli permanent, sier han.

LES OGSÅ: Kamp om Iphone-hack

Les om:

Mobilitet