Helomvending fra Sony Ericsson

Helomvending fra Sony Ericsson

Smarttelefoner får nye oppdateringer etter massiv kundekritikk.

Forrige uke meldt Sony Ericsson at mobiltelefonene P990 og W950 og W600 nå var stabile nok og dermed ikke trengte flere systemoppdateringer.

Meldingen fra Sony Ericcson førte til en massiv kritikk på telefonprodusenten eget brukerform på nettet.

Alle telefonene kjører et trykksensitivt brukergrensesnitt ved navn UIQ 3 som bygger på operativsystemet Symbian. Ifølge brukerne er programvaren på telefonene langt fra stabil, og dette gjelder spesielt toppmodellen P990.

Den voldsomme kritikken har fått Sony Ericsson til å ombestemme seg.

- Sony Ericsson har bestemt seg å tilby ytterligere en programoppdatering for P900 og Walkmantelefonene W950 og W600. Beslutningen viser Sony Ericssons engasjement for eksisterende smartphone-kunder og vår vilje til å ta till oss kritikk fra brukerne, skriver selskapet i sitt utviklerforum.

De lover at oppdateringene skal være klare i løpet av august.

Det er ikke heller bare eksterne brukerne som synes P990 er en ustabil telefon. Også Sony Ericssons svenske produktsjef for programvare, Niklas Silvander, er enig i kritikken.

- Vi undervurderte hvor komplekst utviklingsarbeidet på UIQ 3 skulle bli og det tok lengre tid enn ventet og kvalitetssikre sikkerhetsmekanismer og multimedia, samt 3g, videotelefoni og wlan. Det har vært en tøff påkjenning for oss alle, skriver produktsjefen.

LES OGSÅ: Test av smarte assistenter

Les om:

Mobilitet