Her er Amazons splitter nye telefon

Her er Amazons splitter nye telefon

Jeff Bezos vil utfordre Apple og Samsung med «dynamisk perspektiv».

I går ble den endelig offentliggjort, Amazons nokså etterlengtede smarttelefon. Den har fått navnet Fire Phone, og havner i lommene på amerikanske kunder allerede nå i sommer.

Og nettopp amerikansk er et stikkord her.

Som vanlig når Amazon leverer et nytt elektronikkprodukt, må vi nordboere stå slukøret utenfor gjerdet og kikke misunnelig inn. Fire Phone er jo lillebroren til Fire-nettbrettet (heller ikke tilgjengelig i Norge), fungerer sømløst som en skjerm nummer to til FireTV (som ikke finnes i Norge) og fungerer nok utmerket til å se Amazons eksklusive tv-serier (ja, unntatt om du bor i Norge, da) med Amazons strømmetjeneste (som ikke engang ryktebørsen tror er på vei til Norge).

Blant de viktigste nyhetene er følgende to:

- Firefly. En gjenkjenningstjeneste for lyd, bilde og strekkoder, som har fått sin egen knapp på telefonen. Trykk på knappen, og opp kommer informasjon om hva det er du følger med på. Ser du en film, får du IMDB-info om filmen. Hører du musikk sjekker, den med musikkgjenkjenningstjenesten Shazam før den sender deg til Amazon Music eller nærmeste billettsalgstjeneste.

Kort sagt en skikkelig praktisk snarvei til Amazon-butikken.

- Dynamic Perspective, en funksjon som er solgt inn som en slags 3D-skjerm. Men i virkeligheten skal det være mer en slags bevegelseskontroller for telefonen, som på iPhone, med noen stilige effekter på kjøpet.

Telefonen har kameraer over hele telefonen, som følger med på hvor hodet ditt er. Til sammen skal de kunne lage et 3D-bilde, med full oversikt. Nesten så gamle George Orwell blir blank i øya.

Her kan du se Amazons reklamevideo for den nye telefonen (dessverre i teknologitidsskriftet IGNs drakt, da Amazons av en eller annen grunn ikke lot seg dele):

Les om:

Mobilitet