Her er de ti vanligste iPhone-kodelåsene

Her er de ti vanligste iPhone-kodelåsene

Unngå å bruke disse om du vil sikre innholdet på mobilen din.

Å miste sin iPhone kan være kjipt. Å miste den uten å ha sikret telefonen med en kodelås, kan være enda kjipere. Med en helt åpen telefon kan hvem som helst få tilgang til e-posten din, Facebook eller bildene du har tatt.

Å ha et passord, eller en såkalt kodelås, i tillegg til simkode er derfor lurt. Noen kodelåser er imidlertid enklere å knekke enn andre og bør unngås, hevder utvikleren Daniel Amitay.

Ved hjelp av sin egen app Big Brother Camera Security har Daniel Amitay nemlig funnet ut de ti mest vanlige kodelåsene som brukes på iPhone, skriver nettstedet Cult of Mac.

- For å sette ting i perspektiv representerer disse ti kodene (av 10 000 mulige) 15 prosent av alle kodelåser i bruk, skriver Amitay i et blogginnlegg. De ti kodene er:

  • 1234
  • 0000
  • 2580
  • 1111
  • 5555
  • 5683
  • 0852
  • 2222
  • 1212
  • 1998

LES OGSÅ:

Slik får du Find my iPhone på gammel iPhone

Love og 1234

1234 er den mest vanlige kodelåsen, som også er blant de mest vanlige passordene brukt på nett. De fleste av de vanligste kodelåsene følger typiske formler som fire like sifre, å flytte i en linje opp/ned på tastaturet og repetisjon, ifølge Amitay.

- 5683 er kodelåsen med det minst åpenbare mønsteret, men det viser seg at det er den numeriske representasjonen av LOVE (5683), som igjen følger et veldig vanlig passord brukt på internett: "iloveyou".

Kodelåsene 1990-2000 er alle blant topp 50, noe som tyder på at mange brukere velger passord etter når de er født eller når de uteksamineres fra skolen. Ifølge Amitay kan en tyv trygt prøve ti ulike kodelåser på iPhone-en din uten å aktivere fjernsletting av data.

- Med en 15 prosent suksessrate vil omlag en av sju telefoner enkelt kunne låses opp - og enda flere om inntrengeren kjenner til brukerns fødselsår, sivilstatus og lignende, skriver Daniel Amitay.

LES OGSÅ:

Find My Mac i OS X Lion

Men bruk kodelås likevel!

Å sikre iPhone-en med kodelås er lurt, men tenk nøye gjennom hva du bruker.

I tillegg til en vanlig firesifret kodelås er det også mulig å bruke vanlig passord. Dette kan gjøre det enda vanskeligere for en tyv å få tilgang til telefonen, så fremt passordet som brukes er sikkert nok.

Gå til Innstillinger > Generelt > Kodelås, og skru av Enkel kode. Da vil du kunne taste inn et passord som bruker både tall og bokstaver.

Hvis du synes det blir tungvint å taste inn kodelås hver gang du skal låse opp skjermen, kan du endre innstillingene på Krev kode til for eksempel etter 15 minutter eller etter 1 time.

Hvis du vil at alle data skal slettes på iPhone-en etter ti mislykkede kodeforsøk, skrur du på Slett data. Husk å ta jevnlig backup av innholdet på enheten din via iTunes om du aktiverer denne funksjonen.

For å være på den helt sikre siden bør du aktivere tjenesten Finn min iPhone (Find My iPhone), som lar deg spore og eventuelt fjernslette data på telefonen om den skulle bli borte.

På Android-telefoner finnes det lignende låsemuligheter om du går inn på Innstillinger og så Sikkerhet, evt. Plassering og sikkerhet.

LES OGSÅ:

iPhone 4 hacket under Pwn2Own

Mobilitet