Her er Nokias nye mini-pc

Her er Nokias nye mini-pc

Booklet 3G sender Nokia inn i et nytt marked. - Naturlig og viktig, mener selskapet.

Finnene i Nokia har hittil konsentrert seg om mobiltelefoner, men kommer nå med en mini-pc.

Pc-en kalles Nokia Booklet 3G. Nøkkelspesifikasjoner er 12 timers batteritid, en vekt på 1,25 kilo, to centimeter tykkelse og en Atom-prosessor.

Som navnet tilsier er den skapt for å kunne bruke mobilnettet til internettoppkobling, og den skal kjøre Windows som standard.

"Naturlig steg"

- Stadig flere ønsker å kombinere kraftfullheten ved en pc med fordelene av mobilitet, sier Klas Ström, produktsjef i Nokia Skandinavia, i en pressemelding.

- Nokia Booklet 3G er et naturlig steg videre for oss. Nokia har en lang og rik tradisjon innen mobilitet, og med enestående batterikapasitet, lekker utforming og enkel oppkobling hele døgnet, byr vi med denne mini-pc-en på en appellerende pakke. Vi vil gjøre pc-en mer sosial, mer nyttig og mer personlig, fortsetter han.

"Viktig skritt"

Av andre funksjoner nevner Nokia at pc-en har kamera i fronten for blant annet videotelefoni, hdmi-port, Bluetooth, kortleser og en ti tommer stor skjerm.

Pc-en har også GPS, og Nokia skal bruke sin egen Ovi Maps-tjeneste for å vise folk hvor de befinner seg.

- Nokia Booklet 3G utvider Nokias portefølje og møter et behov i operatørkanalen. Nokia tar dermed et viktig skritt videre som leverandør av mobile løsninger, skriver selskapet i pressemeldingen.

Les om:

Mobilitet