Her er den nye Iphone 5

Her er den nye Iphone 5

Apple har nå vist frem Iphone 5, «verdens tynneste smarttelefon».

Iphone 5 er i sin helhet konstruert i glass og aluminium. Enheten er 18 prosent tynnere enn Iphone 4S, med en tykkelse på 7,6 millimeter.

Dette er verdens tynneste smarttelefon, ifølge Apple.

Vekten er 112 gram, 20 prosent lettere enn forgjengeren.

For første gang har en Iphone fått en skjerm som er større enn 3,5 tommer. Iphone 5 har en skjerm på fire tommer, med en oppløsning på 1136 x 640 piksler.

Dette gjir en pikseltetthet på 326 piksler per tomme.

Det var Apples markedssjef Phil Schiller som fikk æren av å presentere den nye Iphone-en under Apples pressekonferanse i San Francisco onsdag kveld norsk tid.

På hjem-skjermen er antallet ikoner nå økt fra fire til fem. All programvaren som følger med mobilen, er oppdatert for å dra nytte av den større skjermen.

Tredjeparts-programmer fungerer som før, sentrert på skjermen og med en tynn, svart ramme på siden. Men en del er allerede oppdatert.

Status for Apple

Som vanlig ved de siste lanseringene var det Apples toppsjef Tim Cook som åpnet lanseringsshowet i San Francisco. Han startet med å presentere de nyeste Apple Store-butikkene og varslet at den første i Scandinavia starer i Stockholm denne uka.

Han fortalte at Apple har solgt sju millioner kopier av den nyeste operativsystem-versjonen for Mac, OS X Mountain Lion. OS-et ble lansert i juli og den versjonen som har tatt av raskest.

Om iPad sa Tim Cook at Apple solgte 17 millioner iPad-er det siste kvartalet, noe som er ny salgsrekord for iPad.

Cook hevdet at Apple har solgt flere iPad-er enn noen av pc-produsentene har greid å selge av sine pc-produktlinjer.

Vi er definitivt i post-pc-alderen, fastslo Apple-sjefen.

I de to og et halvt årene som er gått siden den første iPad-en ble lansert, har Apple solgt hele 84 millioner iPad-er, ifølge salgsstatistikken til og med juni i år.

Konkurrentene har i mellomtiden lansert hundrevis av nettbrett, men likevel har Apple en markedsandel på 68 prosent, ifølge Cook. Han hevdet også at iPad-er står for 91 prosent av nettbrett-trafikken på internett. - Jeg vet ikke hva disse andre nettbrettene brukes til, sa han retorisk.

Hans oppdatering om Apples nettbutikk, App Store, nå kan tilby over 750 000 programtitler, hvorav en kvart million er lagd spesielt for iPad. Den gjennomsnittlige iPad-brukeren har rundt 100 apper installert, ifølge Apple-sjefen.

Les om: