Homofile raser mot Apple

Homofile raser mot Apple

Apple får kraftig kritikk for å ha godkjent app som hevder å kurere homofili.

Appen, som er laget av den kristne organisasjonen Exodus International, byr på nyheter, informasjon og ressurser fra organisasjonen som ønsker å omvende homofile ved hjelp av terapi.

Tirsdag morgen hadde over 122 000 mennesker skrevet under på en underskriftskampanje mot appen, som beskrives av motstandere som «avskyelig og trangsynt».

Det stilles også spørsmål til hvorfor Apple har gitt appen en vurdering på "4+" - noe som betyr at selskapet ikke anser at den inneholder noe støtende innhold.

- Sjokkert over Apple

- Jeg er sjokkert over at Apple har godkjent appen fra Exodus International, en organisasjon som bruker skremselspropaganda og desinformasjon for å endre sine leseres seksualitet, sier homo-organisasjonen Truth Wins, som står bak underskriftskampanjen, i en uttalelse.

- Apple bør kanskje tenke på kundebasen sin og forkjærligheten mange lesbiske og homofile mennesker har for etisk forbruk når de godkjenner en støtende app som dette, sier Ben Summerskill i homo-gruppa Stonewall til The Guardian.

Apple har foreløpig ikke kommentert saken. I fjor måtte selskapet trekke tilbake en lignende app kalt Manhattan Declaration.

Les om:

Mobilitet