Høytlesing av nyhetene

OPPLESING: Nyheter ved hjelp av høytlesing, når du sitter i bilen eller på bussen til jobben, er Microsofts nyeste tilbud. Foreløping under utprøving, og kun på iOS. (Bilde skjermdump av appen. IDG News Service / Blair Hanley Frank )

Høytlesing av nyhetene

Microsoft tester ut appen NewsCast, som skal lese nyheter høyt for deg.

Helt i det stille driver Microsoft og prøver ut en helt ny iOS-app som bruker tekst-til-tale-funksjonalitet for å finne og lese opp nyhetssammendrag til brukeren, for eksempel på bussen på vei til jobben.

Microsoft NewsCast

Den splitter nye appen heter NewsCast, og den er ikke offisielt lansert ennå, men den ble oppdaget av nettsiden Neowin før helgen. Appen kan kun lastes ned fra Microsoft, for den finnes foreløpig ikke på App Store. Det er heller ikke kjent hvor lenge Microsoft vil ha denne åpne tilgangen til appen.

Ifølge Neowin, som har lastet ned og testet appen, kombinerer den nyhetssøk fra Micrsosoft Bing med en tekst-til-tale-tjeneste fra Microsoft tale-team. Appen bruker to forskjellige stemmer for å lese opp annen hver nyhet, og du har også muligheten til å lagre nyhetssaker for å lese dem selv senere.

Brukbare stemmer

Akkurat nå er appen svært rudimentær, du kan for eksempel ikke velge hvilke nyhetskilder den skal bruke, eller justere nyhetsstrømmen på andre måter. Stemmene beskrives som «ikke helt naturlige, men ikke for robotaktige heller, selv om det er rom for forbedringer, når vi sammenligner med Cortana».

Nettsiden for denne appen er åpenbart ment for intern bruk i Microsoft, og det er tydelig at det ikke var meningen å ha en offentlig front for den nå. Derfor er det ikke sikkert at den er tilgjengelig fra utsiden i veldig lang tid, så om du ønsker å teste, er det bare å skynde seg å laste den ned.

Last ned Microsoft NewsCast her.

Mobilitet