HP med iPad-utfordrer

HP med iPad-utfordrer

Kaster seg inn i nettbrettkrigen med HP TouchPad.

I går presenterte HP et nytt nettbrett og to nye smarttelefoner. Alle kjører HPs nye versjon av operativsystemet WebOS.

WebOS er basert på Linux, og er tidligere kjent fra Palms Pre-mobiler. HP sikret seg operativsystemet da de kjøpte opp Palm i fjor.

Ligner på iPad

TouchPad er den første i en ny familie med nettbrett fra HP. Nettbrettet er på størrelse med Apples iPad, det har en 9,7 tommer skjerm med en oppløsning på 1024 x 768. Det finnes et 1,3 megapiksel kamera med mulighet for videosamtale og en 1,2 gigahertz Qualcomm Snapdragon-prosessor. Lagringskapasiteten er på 16 eller 32 gigabyte.

Wlan-utgaven av nettbrettet slippes i USA og utvalgte land til sommeren. 3G- og 4G-modeller kommer senere, sier HP. Pris er ikke kjent. Det vil også lanseres en rekke tilleggsutstyr, blant annet trådløst tastatur, stativ og beskyttelsesfuteral.

TouchPad lanseres som nevnt med en helt ny versjon av WebOS. Her finnes blant annet full støtte for multitasking og Flash. Det skal dessuten være mulig å dele informasjon mellom flere WebOS-enheter bare ved å dunke de borti hverandre.

Pre 3 og Veer

I tillegg til TouchPad, introduserte HP også to smartmobiler, Pre 3 og Veer. Disse kommer også med WebOS.

Pre 3 er en proffmobil som er egnet for både jobb og underholdning. Pre 3 kommer med en 3,6 tommers skjerm, 8 eller 16 gigabyte lagringsplass og en 1,4 gigahertz prosessor. Mobilen har et utskyvbart tastatur med bakgrunnbelysning. Den har to kameraer, et på framsiden for videosamtaler og et 5 megapiksel kamera på baksiden.

Veer en ultratynn smartmobil på størrelse et kredittkort. Den har en 2,6 tommers trykksfølsom skjerm, utskyvbart tastatur og et 5 megapiksel kamera.

Veer slippes til våren, men Pre 3 kommer nærmere sommeren. Priser er enn så lenge ukjent.