HTC avduker Iphone-utfordrer

HTC avduker Iphone-utfordrer

En smarttelefon med trykkfølsom skjerm er HTCs alternativ til Iphone.

Etter en uke med hint og hemmelighetskremmeri har HTC og Microsoft offentliggjort det de håper skal bli en verdig utfordrer til Apples Iphone.

LES OGSÅ: Microsoft langer ut mot Iphone

HTC Touch er en Windows-basert smarttelefon med trykkfølsom skjerm, og er selskapets utfordrer til Iphone. Fokus ligger på kontorfunksjoner fremfor multimediefunksjoner, slik som er tilfelle med Iphone.

Der den trykkfølsomme skjermen på Iphone gir rask tilgang til musikk, film og annen moro, styrer HTC deg heller til e-post, kontaktlister og kalenderfunksjonen.

Taiwanske HTC er den største produsenten av Windows Mobile-telefoner, og fokus denne gangen er på den trykkfølsomme skjermen på 2,8 tommer, en skjerm som gjør at designet på Touch minner litt om Iphone. Apples Iphone legges ut for salg i slutten av juni, mens HTCs Touch er klar for salg allerede nå, men kun i England.

Apple har helt siden de offentliggjorde Iphone i januar, lagt fokus på den 3,5-tommers trykkfølsomme skjermen, og alle de nye funksjonene denne gjør mulig, som å raskt navigere seg frem til musikk og filmer. Og det er nettopp der hovedforskjellene mellom de to telefonene ligger, en er for moro, den andre for jobb.

Det blir enda tydeligere når en ser på tilgjengelig lagringsplass på de to telefonene, for mens Iphone leveres med fire eller åtte gigabyte lagringsplass, vil Touch ha svært lite innebygd minne. HTC har heller valgt å satse på MicroSD-kort, og leverer et slikt kort med en gigabyte lagringsplass sammen med Touch.

HTC Touch støtter en rekke forskjellige trådløsstandarder. Trebånds GSM for telefoni, EDGE og trådløsnett for dataoverføring, og blåtann for filoverføring fra telefon til telefon.

Telefonen kjører Windows Mobile 6 Professional og veier 112 gram med batteriet installert. Den er utstyrt med et kamera på to megapiksler. Den er allerede klar for salg i England, mens resten av Europa og Asia må vente til slutten av juni. Amerikanske kunder må vente til utpå høstparten før de kan slå kloa i en HTC Touch. Noen pris har så langt ikke blitt offentliggjort.

Les mer hos HTC.

LES OGSÅ: Slik skriver du ut bilder fra mobilen

Les om: