HTC forbedrer Android-opplevelsen

HTC forbedrer Android-opplevelsen

I tillegg til å love bedre brukeropplevelse på Android-telefonene, viste HTC frem en helt ny Windows-telefon.

Mobile World Congress er i full gang i Barcelona. HTC benyttet anledningen til å vise frem en rekke nye og forbedrede modeller, Legend og Desire. En liten Windows-nyhet var det også plass til.

De to Android-telefonene skal ifølge HTC by på en kraftig forbedret versjon av HTC Sense, selskapets vri på Android. Selv om HTC ikke selv har kalt Desire for en oppgradering av Nexus One, telefonen selskapet produserer for Google, er likhetene påfallende. Både i design og spesifikasjoner er de to telefonene svært like.

HTC Desire er utstyrt med AMOLED-skjerm på 3,7 tommer, 5 megapiksel kamera og Qualcomms Snapdragon-prosessor på 1 gigahertz. Telefonen vil kjøre Android 2.1 med en splitter ny versjon av HTC Sense. En av forskjellene fra Google-telefonen Nexus One er en optisk styrepinne, mot Nexus Ones styrekule. Selv om styrekulene er en god ide på papiret plages de ofte av at de samler skitt over tid. HTC Desire har i tillegg FM-radio, noe som mangler på Googles telefon.

Selskapet viste også frem den noe enklere HTC Legend. Telefonen har mye til felles med Desire, men skjermen er noe mindre, 3,2 tommer mot 3,7 tommer. Operativsystemet er det samme, altså Android 2.1 med HTC Sense på toppen.

Det unike med Legend er måten den er produsert på. Mens HTCs andre telefoner er produsert i plast, er Legends chassis laget av støpt aluminium. Ifølge HTCs utviklingssjef Horrace Luke fører bruken av aluminium med seg en del nye ufordringer. Ikke minst viste det seg å være et problem av metallet innvirket på antennefunksjonen. Derfor er antennen gjemt i batteriluke, som er en av de få delene av telefonen som er produsert i plast.

Nytt grensesnitt

Den nye versjonen av HTC Shift skal by på en langt bedre brukeropplevelse enn tidligere. Det er fokus på blant annet sosiale nettverk og enklere navigasjon i telefonens system og menyer. Du kan nå blant annet se alle de syv hovedmenyene samtidig ved å bruke to fingre på skjermen på en gang.

I det nye brukergrensesnittet kan du samle kontaktene dine i forskjellige grupper, slik at det blant annet blir lettere å sende tekstmeldinger eller epost til flere personer samtidig. Håndteringen av epost skal ifølge HTC også ha blitt forbedret. En rekke nye småprogrammer skal også være på plass, blant annet et som passer på at du ringer hjem til mor ofte nok.

De to nye Android-telefonene er ventet klare for salg i Europa i løpet av mars eller april i år.

Fortsatt Windows

Ved siden av å vise frem de to nye Android-modellene viste HTC også frem en ny telefon basert på Windows Mobile. HD Mini er en mindre versjon av populære HD2. Telefonen er basert på Windows Mobile 6.5, som kom i oktober i fjor. Telefoner basert på neste versjon av Windows Mobile, kalt Windows Phone 7, er ikke ventet før nærmere jul i år.

HD Mini har en passiv trykkskjerm på 3,2 tommer, noe som er langt mindre enn den 4,3 tommer store skjermen på HD2. Telefonen har mange av de samme funksjonene som storebror, men HTC så at det var etterspørsel etter en tilsvarende telefon som ikke tok fullt så mye plass i lomma.

Sett opp mot andre smarttelefoner på markedet er HD Minis 3,2 tommers skjerm omtrent på normalen. Blant annet har Apples iPhone en skjerm på 3,5 tommer. HD2 har blant de største skjermene på markedet, og HTC anser det som lite sannsynlig at vi vil se telefoner med større skjerm enn 4,3 tommer med det første.

I likhet med HTC Desire og Legend er også HD Mini utstyrt med nyeste versjon av menysystemet HTC Sense, men her i kombinasjon med Windows Mobile 6.5. HD Mini er ventet klar for salg i Europa i starten av mars.

Les om:

Mobilitet