HTC One kommer i miniversjon

HTC One kommer i miniversjon

Får mindre skjerm, litt svakere maskinvare og samme stilige design.

De siste par årene har det blitt vanlig at de store mobilprodusentene slipper miniversjoner av toppmodellene. I de fleste tilfeller er det snakk om telefoner som ser ut som krympede versjoner av flaggskipene. Innvendig er det gjerne ikke fullt like imponerende som på toppmodellene.

Nå melder HTC at de kommer med HTC One Mini 2, som skal være en litt enklere, mindre og rimeligere versjon av den nye toppmodellen, HTC One (M8). Da vi testet One (M8) tidligere i år var vi svært godt fornøyd med det vi fikk servert. Ikke bare var designen lekker og gjennomført, telefonen hadde mye å by på også når det gjaldt funksjonalitet og ytelse.

Den nye One Mini 2 beholder den samme aluminiumsdesignen som storebror, men er krympet ned til 4,5 tommer. Skjermen har ikke bare blitt mindre, den har også fått lavere oppløsning enn de vi har blitt vant med det siste året. Her er oppløsningen 720x1280 piksler, mot 1080x1920, eller mer, på de fleste toppmodellene.

Innvendig har det også skjedd noen forbedringer. Mest merkbart er det nok at den lynraske, firekjerners Snapdragon 801-prosessoren på 2,3 gigahertz, er erstattet med den noe enklere Snapdragon 400 på 1,2 gigahertz, men fortsatt med fire kjerner. Ytelsesmessig er det altså ikke på langt nær like heftig som One (M8), men for de fleste bør det være krefter nok til det meste.

- Det nyeste medlemmet av den prisbelønte HTC One-familien inneholder en rekke av funksjonene som har gitt tidligere modeller anerkjennelse på verdensbasis. Denne gangen i en mer kompakt størrelse, men minst like elegant, sier Peter Frølund, Managing Director i HTC i norden.

Ved siden av flott design og heftig ytelse, var kameraet (eller faktisk kameraene) et av HTCs sterkeste argumenter for å velge en One (M8). Toppmodellen er nemlig utstyrt med to kameraer, som sammen gir det mulighet til å blant annet justere dybdeskarphet eller et snev av 3D-effekt i etterkant. Mini 2 er utstyrt med ett enkelt kamera, men har samtidig fått en god del høyere oppløsning. Her har du en bildesensor på 13 megapiksler til rådighet.

Som med miniversjonene fra de fleste av konkurrentene, vil altså også HTCs telefon være ikke bare en forminsket toppmodell, men en enklere modell med design fra flaggskipet. På papiret er One Mini 2 faktisk anelsen svakere enn selv 1,5 år gamle HTC One X+, uten at det egentlig trenger å bety stort i praksis.

HTC One Mini 2 vil være tilgjengelig i butikkene i løpet av sommeren. Så langt har ikke HTC villet avsløre noe rundt prisen på den kommende "mini"-telefonen, men gitt spesifikasjonene bør den ikke bli dyrere enn for eksempel Samsung Galaxy S4 Mini. Det er en telefon med omtrent samme spesifikasjoner, og som koster i underkant av 3 000 kroner.

Les om:

Mobilitet