HTC saksøker Apple for tredje gang

HTC saksøker Apple for tredje gang

HTC håper å ta Apple med nye patenter fra Google.

Patentkrigen i mobilbransjen vil ingen ende ta. I går leverte HTC inn sitt tredje søksmål mot Apple. Samtidig oppdaterte selskapet sine to tidligere søksmål.

Årsaken til det nye søksmålet er at Google har overført flere av sine patenter til HTC, melder Macworld Sverige.

Google har til sammen overført ni patenter til HTC som tidligere tilhørte Motorola og Openwave. Ifølge IDG News ble patentene overført fra Motorola til Google i løpet av det siste året. HTC opplyser ikke om selskapet har måttet betale for patentene eller om de har fått dem gratis.

I det nyeste søksmålet anklages Apple for å krenke fire patenter i flere produkter, blant andre Mac, iPhone, iPod, iPad, iTunes, MobileMe og iCloud. De resterende fem patentene ble brukt for å oppdatere de to tidligere søksmålene.

Android målet?

HTCs nyeste søksmål er deres foreløpig siste offensiv i den pågående striden med Apple, som har trukket flere Android-lisensinnehavere for retten. I juli konkluderte USAs internasjonale handelstilsyn at HTC hadde brutt to av Apples patenter. Handelstilsynet gikk også med på å etterforske en separat klage mot HTC fra Apple, samtidig som de også ser på en HTC-klage mot Apple.

Ifølge IDG News har HTC en relativt svak patentportefølje sammenlignet med konkurrentene. Tilgang til nye patenter fra Google kan imidlertid gi selskapet et sterkere forsvar mot disputten med Apple. I juli kjøpte HTC opp 235 patenter fra grafikkortprodusenten S3 Graphics for 300 millioner dollar, cirka 1,6 millarder kroner.

I tillegg til tvisten med HTC har Apple også søksmål gående mot Samsung og Motorola. For øyeblikket har Samsung måttet stanse alt salg av nettbrettet Galaxy Tab i Australia og Europa.

Det er imidlertid ikke bare Apple som går til søksmål mot Android-baserte telefoner om dagen. Flere andre selskaper har gått til sak mot selve Android under anklager om patentbrudd, deriblant Microsoft og Oracle.

Les om:

Mobilitet